6 greseli care afecteaza stralucirea parului tau

1
De Cristina Tudor
1 ian. 2020

De cativa ani, parul natural, cu o stralucire sanatoasa, este un trend major. Parul sanatos nu are nevoie de prea multe trucuri de styling si ingrijire, pentru ca iese singur in evidenta datorita stralucirii sale.

Dar ce poti face atunci cand parului tau ii lipseste acea stralucire la care visezi, desi ii acorzi multa atentie si il ingrijesti intensiv? Este posibil ca unele greseli pe care le faci zilnic sa fie de vina.

Stralucirea parului este data de capacitatea firelor de a reflecta lumina. Fiecare fir este acoperit in mod natural cu un strat numit cuticula. Acesta arata la nivel microscopic precum solzi suprapusi, ce protejeaza structura interna a firului. In cazul parului sanatos, „solzii” microscopici sunt compacti, netezi si acopera integral firul, reflectand foarte bine lumina. Dar atunci cand parul este deteriorat, cuticula este afectata, rupta si nu mai reflecta la fel de bine lumina. Iata ce greseli de ingrijire ii rapesc stralucirea parului tau si ce poti face pentru a rezolva aceasta problema:

Temperatura ridicata

Uscarea parului cu foehnul si intinderea cu placa te ajuta sa obtii pe moment un par stralucitor, dar afecteaza in timp stralucirea naturala a parului. Temperaturile ridicate ale aparatelor de styling distrug stratul exterior al firelor, rezultatul fiind un par degradat, aspru si lipsit de stralucire.

Pentru a rezolva aceasta problema, incearca sa alternezi uscarea parului cu foehnul cu uscarea in mod natural, fara caldura. Iar atunci cand folosesti aparate precum placa, ondulator, perie rotativa etc. aplica produse speciale pentru protectie termica.

Razele ultraviolete

Expunerea la razele UV poate estompa culoarea parului, mai ales daca esti vopsita. Dar poate matifia parul chiar daca nu l-ai vopsit niciodata. Lumina UV si caldura deschid cuticula si degradeaza pigmetul parului. De asemenea, soarele face ca apa din interiorul firelor de par sa se evapore, rezultatul fiind un par foarte uscat si cu un aspect mat.
O solutie in acest caz este folosirea unui balsam leave in sau a unui gloss pentru protectia parului.
Astfel de produse creeaza o bariera care protejeaza parul si previn astfel deshidratarea.

Samponul uscat

Samponul uscat este o solutie buna pentru parul cu tendinta de ingrasare. Absoarbe excesul de sebum si iti lasa parul proaspat, fara sa fii nevoita sa te speli prea des pe cap. Dar are si efecte negative. Contine o pudra foarte fina, care se depune pe firele de par si scade capacitatea parului de a reflecta lumina, prin urmare parul tau nu va mai straluci.

Citeste continuarea pe Eva.ro.

Foto: Getty Images.