4 greseli care duc la caderea parului. Le faci si tu frecvent

1
De Cristiana Astefanoaiei
19 apr. 2023

Caderea parului este o problema comuna pentru multe femei, dar poate fi adesea evitata sau prevenita daca renunti la aceste greseli comune.

Aceste greseli duc la caderea parului si ii deterioreaza structura. Vezi mai jos ce trebuie sa faci (sau sa nu faci) daca iti doresti un par sanatos si puternic.

Utilizarea incorecta a uscatorului de par

Uscatorul de par este un instrument util pentru a usca parul, dar utilizarea sa frecventa si incorecta poate provoca deteriorarea parului si, in cele din urma, poate duce la caderea acestuia. Cand folosesti uscatorul de par, este important sa-l setezi la o temperatura joasa sau medie si sa-l tii la o distanta de cel putin 15-20 cm de par. De asemenea, este obligatoriu sa folosesti un spray de protectie termica inainte de a utiliza uscatorul de par pentru a proteja parul de caldura excesiva.

Utilizarea frecventa a tratamentelor chimice pentru par

Printre aceste greseli care duc la caderea parului se numara si utilizarea in exces a produselor de beauty.

Cum sa aplici corect vopseaua de par ca sa obtii o culoare uniforma si rezistenta

Tratamentele chimice pentru par, cum ar fi vopsirea, decolorarea sau tratamentele de indreptare pot fi utile pentru a crea un aspect placut al parului, dar utilizarea lor frecventa poate duce la deteriorarea si caderea acestuia. Aceste tratamente contin ingrediente chimice care pot provoca deteriorarea parului, impiedicandu-l sa creasca sanatos si puternic. In loc sa apelezi la aceste tratamente frecvent, incearca sa le folosesti doar ocazional si sa acorzi mai multa atentie ingrijirii parului.

Produsele de styling, cum ar fi gelurile, spumele sau ceara contin ingrediente chimice care pot provoca deteriorarea parului, impiedicandu-l sa creasca sanatos si puternic. Nu le folosi zilnic.

Perierea excesiva si dura a parului

Perierea parului este importanta pentru a-i mentine sanatatea, dar perierea excesiva si viguroasa poate cauza deteriorarea parului si, in cele din urma, poate duce la caderea acestuia. Asigura-te ca folosesti o perie sau un pieptane cu dinti largi si ca nu tragi de par. De asemenea, incearca sa periezi parul doar de cateva ori pe zi si sa eviti perierea excesiva.

Cum sa-ti perii corect parul pentru a stimula cresterea si a preveni despicarea varfurilor

Dieta necorespunzatoare

Ceea ce mananci poate avea un impact semnificativ asupra sanatatii parului. O dieta bogata in zahar, grasimi saturate si alimente procesate poate duce la pierderea parului. De asemenea, lipsa de nutrienti esentiali, cum ar fi proteinele, vitaminele si mineralele, poate slabi parul si poate duce la caderea acestuia. Pentru a preveni caderea parului, opteaza pentru alimente bogate in proteine, cum ar fi carne, oua, peste si leguminoase.

Ce sa nu faci niciodata cu parul ud. Il vei deteriora rapid daca ai acest obiceiuri

Incearca sa eviti aceste 4 greseli frecvente care duc la caderea parului. Daca deja suferi din cauza acestui lucru, consulta un specialist in ingrijirea parului sau un medic dermatolog pentru a afla care sunt cauzele exacte si cele mai bune tratamente disponibile. De asemenea, opteaza pentru o alimentatie sanatoasa, un program de exercitii fizice si incearca sa reduci nivelul de stres pentru a avea un par sanatos si puternic.

Foto: Instagram/@anisasojka