6 greseli pe care sa le eviti daca ai parul fin

1
De Cristina Tudor
4 feb. 2021

Parul fin este dificil de ingrijit si din aceasta cauza poate ai senzatia ca parul tau nu va avea niciodata acel volum la care visezi.

Sunt multi factori care afecteaza frumusetea si sanatatea parului, de la stres, dieta, factori genetici si pana la obiceiurile de zi cu zi. Modul in care iti ingrijesti parul poate sabota fara sa-ti dai seama incercarea de a obtine mai mult obtine volum si aspectul de par des.

In primul rand, este important de retinut ca parul fin nu este neaparat si rar. Faptul ca firele de par sunt subtiri si delicate creeaza impresia unei podoabe capilare mai rare. In unele cazuri, insa, parul fin poate fi si rar, iar atunci este o adevarata provocare sa obtii acel efect de par voluminos. Iata cateva greseli pe care sa le eviti daca parul tau este fin:

Iti prinzi parul in coada cand este ud

Parul este cel mai vulnerabil atunci cand este ud. Obiceiul de a-l prinde in coada imediat dupa ce te-ai spalat pe cap duce la deteriorarea stratului exterior al firelor de par, numit cuticula. Pe de alta parte, obiceiul de a prinde parul strans in coada cat este inca ud reduce si mai mult volumul parului fin. Lasa parul sa se usuce in mod natural, liber, sau prins intr-o coada impletita sau un coc rasucit daca vrei sa creezi un plus de textura care amplifica volumul. Daca preferi sa-l usuci cu foehnul, foloseste cea mai mica treapta de caldura.

Folosesti ulei pentru par

Desi uleiurile sunt hidratante si nutritive pentru cele mai multe tipuri de par, nu sunt o alegere buna pentru tine daca ai parul fin. Uleiurile ingreuneaza si mai mult firele de par subtiri. Rezultatul este un par fara volum, ce pare gras si lipit de scalp. Inlocuieste uleiurile si produsele pe baza de ulei cu unele care au o formula hidratanta neuleioasa. Nici ceara sau balsamurile de par leave in cu silicon nu sunt optiuni bune pentru parul fin.

Citeste continuarea pe Eva.ro.

Foto: Unsplash.com.