6 ingrediente cosmetice care vor fi foarte populare in 2020

1
De Cristina Tudor
16 ian. 2020

La fiecare inceput de an ne promitem sa facem schimbari importante in vietile noastre, inclusiv in rutina de ingrijire a pielii.

De vina ar putea fi alimentatia bogata in grasimi, alcool si sare din timpul sarbatorilor care isi lasa amprenta si asupra tenului. Oricare ar fi motivul, o rutina corecta este principalul pas pentru a avea o piele sanatoasa si frumoasa. Din fericire, in fiecare an apar noi descoperiri interesante si noi ingrediente cu efecte miraculoase pentru ten. Iata sase astfel de ingrediente care vor deveni foarte populare in 2020 si pe care merita sa le incluzi in rutina ta de ingrijire:

Niacinamida

„Niacinamida este o forma a vitaminei B, una dintre cele opt tipuri de vitamina B de care organismul are nevoie pentru a-si pastra sanatatea”, declara medicul estetician Manish Shah pentru purewow.com.

„Niacinamida functioneaza prin stimularea substantelor naturale din piele care ajuta la reducerea porilor mariti, estomparea petelor pigmentare, reducerea liniilor fine si a ridurilor. Alte beneficii importante sunt capacitatea de a reface bariera protectoare a pielii si de a preveni deshidratarea pielii, dar si de a imbunatati productia naturala de ceramide”, adauga medicul.

Electrolitii

„Produsele pentru aplicare topica ce contin electroliti pot reface nivelul optim de hidratare al pielii, atat la suprafata, cat si in profunzime. Ofera astfel un nivel de hidratare pe care nu il poti obtine cu o crema hidratanta obisnuita”, spune Dr. Shah. „Mineralele din electroliti sunt incarcate electric atunci cand se combina cu apa din pori si ofera pielii un aspect mai sanatos si energizat”, declara specialistul.

Citeste continuarea pe Eva.ro.

Foto: Getty Images.