Ingredientele secrete care sustin imunitatea pielii de la interior spre exterior – pentru un ten luminos si cu aspect sanatos

1
De Teodora Tirca
20 mai 2022

Pielea este prima linie de aparare pe care o avem impotriva Expozomului. Atunci cand aceasta devine stresata, abilitatea sa de a se apara este afectata, bariera de protectie este compromisa, apare inflamatia, iar imunitatea sa scade.

Medicii dermatologi au demonstrat faptul ca Expozomul este responsabil pentru mai mult de 80% din aspectul imbatranit al tenului.  Termenul de Expozom inglobeaza totalitatea elementelor ce afecteaza evolutia pielii in timp: radiatiile UV, poluarea, stresul, dieta dezechilibrata, fumatul etc.

Pielea noastra are un rol incredibil de greu de indeplinit: ne protejeaza de mediul extern prin eficacitatea microbiomului sau. Da, si pielea are un microbiom propriu, iar atunci cand acesta este dezechilibrat, apar uscaciunea, roseata si iritatiile, iar pielea noastra devine mai expusa la aparitia prematura a semnelor de imbatranire, asa cum mi-a confirmat in interviul de mai jos dna. Dr. Anca Raducan, Medic Primar Dermatolog.

Cum ne dam seama ca tenul nostru este stresat?

Medicul dermatolog Dr. Anca Raducan atrage atentia ca semnele stresului se vad pe pielea noastra prin aparitia rosetei, a uscaciunii sau a iritatiilor. De fapt, adesea, pielea noastra este cea care reactioneaza prima atunci cand in corpul nostru se intampla un dezechilibru. Si ma gandesc acum la propria experienta: atunci cand mananc alimente pe care nu le tolerez, atunci cand sunt obosita si stresata sau cand ma expun la radiatii UV fara protectie solara, tenul meu sufera vizibil. In cazul meu apar mici iritatii rosii pe zona pometilor, in jurul gurii si pe barbie, liniile fine din jurul ochilor devin mai accentuate, iar tenul devine tern. Atunci imi dau seama ca bariera naturala de protectie a pielii este compromisa si ca trebuie sa iau masuri pentru a o repara.

O piele stresata inseamna mai multe riduri

De ce e atat de important sa ne asiguram ca bariera de protectie a pielii functioneaza corect? Pentru ca atunci cand stresul devine cronic, tenul nostru imbatraneste mai rapid: vor aparea mai multe riduri, apare aspectul de “piele lasata”, petele pigmentare etc. Un ten care nu este aparat de factorii externi devine tern, reactiv si vizibil imbatranit.

Care sunt ingredientele care ajuta la repararea pielii?

Medicul dermatolog  Dr. Anca Raducan mi-a vorbit despre un ingredient foarte benefic pentru repararea si sustinerea barierei naturale de aparare a pielii: probioticele. Da, si tenul nostru are nevoie de probiotice pentru a-si reechilibra microbiomul si a ramane fortifiat si cu un aspect sanatos. Probioticele imbunatatesc functia de bariera a pielii prin stimularea regenerarii epidermice si protejeaza prin activarea si intarirea raspunsului imunitar al pielii.

De asemenea, un alt ingredient cheie este Niacinamida sau Vitamina B3, ce este cunoscuta pentru efectul calmant si antiinflamator asupra pielii.

Un produs ce poate ajuta in refacerea si regenerarea aspectului sanatos al pielii este Vichy Mineral 89 Probiotic Fractions, dezvoltat de Laboratoarele Vichy.

PROBIOTIC FRACTIONS

Acesta este formulat cu Fractii Probiotice dezvoltate in Apa Vulcanica Vichy si imbogatit cu vitamine antioxidante precum Niacinamida, pentru a regenera pielea si a restabili bariera naturala de protectie. Zi dupa zi, tenul este mai luminos, isi recapata elasticitatea, iar liniile fine sunt reduse.

Totodata, in formula Mineral 89 Probiotic Fractions regasim si Vitamina E, cunoscuta pentru efectul sau antioxidant, alaturi de Apa Vulcanica Vichy, incarcata cu 15 minerale, ce intareste bariera de protectie a pielii in fata viitoarelor agresiuni.

Foto: depositphotos.com