Lungimea si culoarea parului considerate cele mai atragatoare

1
De Cristina Tudor
4 sept. 2020

Care sunt lungimea si culoarea parului cele mai atractive in cazul femeilor?

Un studiu recent a facut cateva descoperiri interesante. Iata ce lungime si culoare a parului au ajuns in topul preferintelor!

Ce lungime si culoare a parului cred expertii ca sunt cele mai atractive?

Parul mai deschis la culoare si mai lung face femeile sa para mai atractive, conform unor noi cercetari. Parul deschis la culoare a fost corelat cel mai tare cu scorurile inalte pentru atractivitate, tinerete si sanatate. Cu toate acestea, au existat unele indoieli in constatari, deci daca nu ai parul deschis la culoare sau lung, nu-ti face griji inca. De exemplu, aceste constatari au aratat ca parul blond de lungime medie este mai atractiv decat parul blond lung. In schimb, parul brunet lung a fost evaluat ca fiind mai atractiv decat parul brunet de lungime medie.

Autorii studiului au constatat ca parul mai deschis la culoare (blond si saten) in comparatie cu parul inchis la culoare (brunet) este, in general, asociat cu perceptia despre tinerete, sanatate si atractivitate si duce, in general, la perceptii mai pozitive cu privire la potentialul de relatii si parenting.

Pentru acest studiu, 110 barbati au fost rugati sa se uite la imagini cu femei al caror par diferea in lungime si culoare si le-au fost puse intrebari cu privire la modul in care au perceput atractivitatea femeilor.

Citeste continuarea pe Eva.ro.

Foto: Unsplash.com.