3 moduri de a preveni aparitia acneei in timp ce porti masca de protectie

1
De Teodora Tirca
3 oct. 2020

Chiar daca nu ai avut acnee pana acum, e posibil ca purtarea mastii de protectie sa-ti aduca eruptii enervante. Iata ce trebuie sa faci pentru a-ti mentine pielea curata.

Multi oameni care sufera de acnee se plang ca aceasta s-a accentuat in timpul pandemiei, pe de o parte din cauza stresului, pe de alta parte din cauza mastii care ne protejeaza de noul coronavirus.

Insa si oamenii care nu erau predispusi la acnee sufera acum de eruptii extinse, mai ales in zonele care sunt acoperite de obicei de masca: obraji, barbie, maxilare.

Deoarece creeaza un mediu umed si cu oxigen redus, masca poate duce la blocarea porilor si la aparitia acneei, precum si la inmultirea punctelor negre. Poart-o in continuare, dar ia cateva masuri speciale pentru a-ti ingriji pielea in aceasta perioada.

Apeleaza la „dubla-curatare”, recomandata de esteticieni

Esteticienii recomanda dintotdeauna aceasta tehnica de curatare a tenului, mai ales seara, cand pielea noastra este incarcata de impuritatile acumulate peste zi. Mai exact, fa mai mult decat simpla demachiere: maseaza-ti mai intai fata cu un cleanser pe baza de ulei, pentru a dizolva machiajul, SPF-ul si impuritatile, clateste bine, apoi aplica un al doilea produs de curatare – un gel care face spuma. Acesta din urma va elimina uleiul, impreuna cu impuritatile si celulele moarte.

Curatarea in doi pasi e mult mai eficienta, pentru ca elimina intr-un procent mai mare bacteriile si reziduurile de pe ten. Mai ales in zilele in care ai purtat masca de protectie, merita sa realizezi o curatare mai complexa a tenului.

Belif Cleansing Gel Oil Enriched, 119 lei, sephora.ro

CeraVe Gel de curatare spumant, 39,10 lei, redus de la 46 lei, farmaciatei.ro

Exfoliaza regulat

Acumularea de celule moarte ne pune si ea bete-n roate cand vine vorba despre acnee. Acestea sufoca porii si cauzeaza eruptii, mai ales atunci cand iti acoperi tenul cu masca. Asigura-te ca exfoliezi regulat, folosind un toner cu acid salicilic sau unul cu acid glicolic. Si scrubul fizic poate fi eficient, insa nu curata porii in profunzime si uneori poate fragiliza pielea daca particulele de exfoliere sunt prea dure.

Pixi Glow Tonic Exfoliating Toner, 112 lei, sephora.ro

Aplica un tratament cu acid salicilic sub crema hidratanta

Chiar daca urmeaza sa iesi din casa si ai de gand sa porti machiaj, aplica pe ten, dupa toner, un tratament cu acid salicilic. Acest ingredient patrunde adanc in pori si se asigura ca ii mentine curati. Daca nu ai ten foarte uscat, incearca sa aplici cat mai putine straturi de creme. Opteaza mai degraba pentru texturi lejere, care nu ingrasa tenul.

Paula’s Choice Defense Antioxidant Pore Purifier, 168 lei, paulaschoice.ro

Foto: Instagram/@glamglow