Naomi Campbell crede ca aerul conditionat provoaca riduri. Ce spun medicii dermatologi?

vedete care au scris carti
1
De Cristina Tudor
1 iun. 2021

Naomi Campbell este recunoscuta pentru frumusetea sa si tenul sau impecabil, iar de curand a dezvaluit o regula pe care o respecta intotdeauna, despre care ea crede ca a ajutat-o sa-si mentina aspectul tanar de-a lungul anilor.

Fostul supermodel a facut o declaratie surprinzatoare pentru Architectural Digest, spunand ca unul dintre secretele sale de frumusete este acela ca nu foloseste aerul conditionat.

„Imi place foarte mult aceasta camera. Acum este racoare. Avem aer conditionat. Eu personal nu dorm cu aerul conditionat pornit. Nu imi place si cred ca provoaca riduri”, a declarat supermodelul in timp ce isi prezenta locuinta din Kenya.

Bineinteles, exista o multime de mituri si trucuri de infrumusetare pe care ar trebui sa le ignoram. Insa cat adevar se afla in spatele acestei reguli pe care o respecta Naomi?

Potrivit medicului dermatolog Adeline Kikam, citat de instyle.com, „aerul conditionat poate reduce umiditatea aerului dintr-o camera, rezultatul fiind un climat mai uscat. Expunerea pe termen lung la mediile in care functioneaza aerul conditionat duce la scaderea nivelului de apa din piele.

Rezultatul este o piele deshidratata, care se manifesta prin lipsa de stralucire, mai putina fermitate si elasticitate, si prin urmare la accentuarea ridurilor.”

In cadrul unui studiu efectuat in Japonia, publicat in 2007, cercetatorii au descoperit ca participantii aveau un „nivel mai scazut al conductivitatii si elasticitatii pielii si o crestere semnificativa a ridurilor fine dupa ce au petrecut o perioada de timp intr-un mediu cu umiditate redusa, comparativ cu cei care au stat intr-un mediu cu umiditate ridicata.”

„Folosind tehnologia, au observat ca pielea este mai rigida si se rideaza mai accentuat in mediul cu umiditate scazuta”, explica dermatologul.

Prin urmare, este posibil ca regula urmata de Naomi, care a anuntat de curand ca a devenit mama, sa fie una bazata pe realitate.

Cu toate acestea, umiditatea ridicata din aer provoaca disconfort, ceea ce observam foarte bine pe pielea noastra in zilele caniculare de vara cu umiditate crescuta, asa cum se intampla inaintea unei furtuni.

Citeste continuarea pe Eva.ro

Foto: Instagram – @naomicampbell