Obiceiuri banale care te imbatranesc si iti distrug frumusetea

1
De Cristina Tudor
30 aug. 2020

In fiecare zi facem o multime de lucruri din automatism, fara sa ne gandim prea mult la ele. De exemplu, te-ai gandit vreodata ce efect au dusurile fierbinti asupra pielii si parului tau?

Descopera obiceiurile banale de zi cu zi care te imbatranesc si iti distrug frumusetea:

Iti sprijini barbia in palma cand lucrezi la calculator

Probabil si acum, in timp ce citesti, ai adoptat aceasta pozitie. Petrecem foarte mult timp in fata computerului de-a lungul zilei si de multe ori ne atingem fata cu mainile fara sa ne dam seama.

Daca stai des cu barbia in palma contribui la deplasarea treptata a osului hioid si afectezi circulatia sanguina. Rezultatul este barbie dubla si piele imbatranita. Obiceiul de a-ti atinge fata cu mainile murdare poate duce la aparitia unor probleme precum acnee sau iritatie.

Stai picior peste picior

Aceasta pozitie este deosebit de periculoasa pentru persoanele care sufera de varice sau o predispozitie pentru aceasta afectiune. Circulatia sanguina este afectata in zona picioarelor si in acelasi timp poti avea de-a face cu probleme care apar treptat, in timp, precum durerea de spate. Durerea lombara apare din cauza pozitiei incorecte a coloanei vertebrale, care este accentuata atunci cand stai picior peste picior.

Iti piepteni parul ud

Este o greseala sa te piepteni dupa ce ce te-ai spalat pe cap. Parul este cel mai vulnerabil atunci cand este ud pentru ca apa ii afecteaza rezistenta si il predispune la degradare si rupere. Pentru a mentine frumusetea parului tau, foloseste un prosop pentru a-l tampona delicat, in loc sa-l freci cu putere. Dupa ce s-a uscat complet, piaptana-ti parul incepand cu descurcarea varfurilor, indiferent de lungimea lui.

Citeste continuarea pe Eva.ro.

Foto: Unsplash.com.