6 produse cosmetice pe care un makeup artist nu le-ar cumpara niciodata

1
De Cristina Tudor
18 oct. 2020

Chiar daca uneori ai senzatia ca iti trebuie toate noile produse cosmetice si de machiaj care se lanseaza, in mod sigur nu ai nevoie de multe dintre ele.

Makeup artistii cunosc foarte bine piata si stiu exact care sunt produsele de machiaj si ingrijire care ofera cu adevarat beneficii si care sunt cele inutile, pe care dai banii degeaba. Iata cateva produse pe care un makeup artist nu le-ar cumpara:

Cosmetice care contin ingrediente periculoase

Trendul cosmeticelor „curate”, care contin cat mai putine ingrediente sintetice si cat mai multe ingrediente naturale este in continua crestere. „Cosmeticele care contin ingrediente periculoase precum parabeni, ftalati, nanoparticule, sulfati si parfum sintetic sunt periculoase nu numai pentru tine, ci si pentru mediu”, declara makeup artista Tricia Turner pentru purewow.com. Numeroase branduri lanseaza produse cosmetice care contin mai multe ingrediente naturale, fara efecte secundare asupra pielii sau sanatatii in general. Verifica intotdeauna lista de ingrediente.

Bureti din latex

Secretul unui ten cu aspect neted si matasos nu este aplicarea machiajului cu bureti din latex. Se pare ca aceste ustensile de infrumusetare pot face mai mult rau decat bine pentru pielea ta. „Matrialele precum latexul pot fi iritante pentru pielea sensibila, prin urmare buretii fara latex sunt piese must-have in trusa mea de machiaj”, spune makeup artistul.

Mascara scumpa

O mascara scumpa poate ca este promovata intens si arata pretios, dar chiar merita toti acei bani? Probabil ca nu. „Mai scump nu inseamna neaparat mai bun, in special cand vine vorba de mascara, din moment ce este un produs cu o durata scurta de valabilitate, de aproximativ trei luni”, declara specialista. Chiar si o mascara la un pret accesibil poate face acelasi lucru (sau chiar mai bine).

Citeste continuarea pe Eva.ro.

Foto: Unsplash.com.