Regula de 3 secunde pe care o folosesc femeile din Coreea pentru un ten perfect

1
De Cristina Tudor
28 oct. 2021

Produsele si tratamentele de infrumusetare coreene au devenit extrem de populare in ultimii ani. Dar nu numai ingredientele folosite de femeile din Coreea sunt responsabile pentru tenul lor ca de portelan.

Acestea respecta unii pasi esentiali pentru ingrijirea pielii, printre care si regula de trei secunde, ce presupune aplicarea cremei hidratante in maximum trei secunde de cand te-ai spalat pe fata. Exista numeroase beneficii ale acestui obicei aparent banal. Iata care sunt:

Ajuta pielea sa absoarba mai usor produsele de ingrijire

Daca aplici produsele de ingrijire imediat dupa ce te-ai spalat pe fata, tenul va absorbi mult mai usor substantele active. Pentru ca stratul exterior al pielii actioneaza ca o bariera de protectie intre celulele vii din straturile profunde si mediu, nu va permite patrunderea eficienta a ingredientelor active din cosmetice. Dar atunci cand pielea este umeda, absoarbe mai usor substantele benefice din serumuri si creme hidratante.

Hidrateaza mai bine pielea

Desi pare o contraductie, adevarul este ca pielea devine mai uscata dupa ce te speli pe fata. Acest lucru se intampla pentru ca apa se evapora rapid, luand cu ea si apa de la nivelul stratului exterior al pielii. Rezultatul este o piele deshidratata, cu aspect uscat. Cu cat aplici mai repede crema hidratanta, cu atat vei sigila mai bine apa in piele, iar tenul tau va fi mai hidratat si stralucitor.

Iti face pielea sa arate mai tanara

Tenul hidratat pare intotdeauna mai tanar decat cel uscat si nu este doar o iluzie optica. Atunci cand pielea este uscata, ridurile si liniile fine sunt mult mai vizibile. Chiar daca serumurile si cremele au rolul de a face pielea mai neteda, aplicarea lor pe pielea uscata nu are aceleasi beneficii ca aplicarea pe pielea umeda, proaspat spalata. Pentru ca pielea uscata prezinta o acumulare de celule moarte, nu va permite penetrarea agentilor hidratanti in profunzime.

Citeste continuarea pe Eva.ro.

Foto: Pexels.com.