Serumul regenerant antirid pe care il poti prepara acasa

1
De Cristina Tudor
22 aug. 2020

Cum iti prepari acasa propriul serum anti-imbatranire sau hidratant pentru regenerarea si infrumusetarea tenului?

Cocktail de uleiuri esentiale, pentru regenerarea si infrumusetarea tenului. Simplu de preparat, dar si de aplicat, in cadrul ritualului de seara, iar pe tenul uscat sau normal se poate folosi si ziua, in loc de crema.

Uleiurile esentiale sunt componente traditionale in toate culturile lumii, inca din cele mai vechi timpuri. Cu beneficii atat pentru sanatatea noastra interioara, cat si exterioara.

Uleiurile esentiale ne hranesc, ne repara si infrumuseteaza pielea, dar, in acelasi timp, aroma lor ne calmeaza, regleaza sistemul nervos si pe cel endocrin, ajuta digestia si lupta impotriva tumorilor.

Mai mult, aceste „buchete” de arome sunt si alternative rafinate pentru parfumurile sintetice. Atentie! Inainte de a trece la prepararea produselor cosmetice cu uleiuri esentiale, asigurati-va ca nu sunteti sensibila sau alergica la vreunul dintre uleiurile esentiale din lista de ingrediente.

Este foarte importanta utilizarea unui ulei de baza potrivit tipului de ten. Recomandam uleiul de caise, care ofera o stralucire sanatoasa pielii, hidrateaza instant si imbogateste textura tenului sensibil.

Este gras fara a lasa o senzatie uleioasa dupa utilizare, are capacitati de restaurare, regenerare, purifica si ingrijeste pielea uscata, imbatranita, cu riduri, terna sau fara stralucire.

Se mai pot folosi ca uleiuri de baza cele de: floarea soarelui presat la rece, avocado, migdale dulci etc.

lata o reteta de ser anti-imbatranire, la care folosim jumatate de ceasca de ulei de baza (de caise), la care se adauga uleiurile esentiale de mai jos. Acestea sunt doar niste recomandari, pornind de la care puteti face diferite combinatii personale.

Ser antiimbatranire: 10 picaturi de ulei esential de trandafiri (tonifiant al pielii, contine vitaminele A si E) 5 picaturi de ulei esential de lamaie (lumineaza pielea, protejand-o impotriva razelor de soare si prevenind imbatranirea) 10 picaturi de ulei esential de morcovi (efect puternic anti-imbatranire)…

Citeste continuarea pe Doctorul Zilei.

Foto: Shutterstock.com.