Tot ce trebuie sa stii despre Serie Expert Metal Detox – gama de ingrijire care detoxifica, protejeaza si te ajuta sa obtii o colorare impecabila a parului

1
De Teodora Tirca
15 iun. 2021

Felul in care iti colorezi parul e pe cale sa se schimbe pentru totdeauna. Fie ca alegi colorarea completa, balayage sau decolorare, acum ai la dispozitie un sistem de ingrijire care detoxifica parul si neutralizeaza metalele ce conduc la ruperea si deteriorarea parului.

Am evitat mult timp sa-mi vopsesc parul, tocmai pentru ca nu voiam sa-l supun unui tratament chimic atat de dur. Asa cum si tu stii deja, vopsirea si decolorarea pot duce la uscarea, fragilizarea si ruperea firului de par, iar uneori culoarea nici macar nu se ridica la inaltimea asteptarilor tale. De cate ori ai experimentat un rezultat 100% fidel dorintelor tale?

Colorarea parului poate fi de multe ori o loterie, avand in vedere ca rezultatul depinde de multi factori: calitatea firului de par, culoarea naturala a parului, produsele de ingrijire folosite etc.

Dar daca ti-as spune ca exista o modalitate de a inlatura toate aceste necunoscute si de a te bucura de culoarea visurilor tale in timp ce iti pastrezi parul sanatos si puternic? Din fericire, L’Oréal Professionnel Paris are raspunsul pe care il asteptam – atat noi, cat si stilistii din intreaga lume. Dupa sapte ani de studiu, cercetatorii de la Universitatea Ioannina, in colaborare cu echipa de cercetare L’Oréal Professionnel Paris, au obtinut rezultate clare: metalele depozitate in interiorul firului de par faciliteaza ruperea firului de par si obtinerea unei culori diferite de asteptari. In timpul procesului de colorare, balayage si decolorare, metalele din interiorul firului de par interactioneza cu oxidantii vopselei, astfel cauzand ruperea si influentarea culorii dorite intr-un mod neplacut.

Solutia? L’Oréal Professionnel Paris a creat gama Serie Expert Metal Detox

Serie Expert Metal Detox se bazeaza pe o molecula suficient de puternica incat sa poata neutraliza metalele din interiorul firelor de par: Glicoamina. Si cum stii ca functioneaza? Procedura a fost intens testata de cercetatori, impreuna cu trei coafori internationali care au efectuat 102 teste instrumentale si peste 1000 de teste VIVO.

Da, au fost necesari 7 ani de cercetare si 9 patente pentru a intelege pe deplin procedura de colorare a parului si cauzele care duc la un rezultat nedorit, precum si la degradarea parului. Cercetatorii au putut astfel spune cu certitudine ca metalele din interiorul firului de par sunt responsabile pentru neajunsurile legate de vopsirea parului, balayage sau decolorare. Glicoamina este secretul noului serviciu numit Serie Expert Metal Detox, protejat de 9 patente.

Cum influenteaza metalul din interiorul firului de par degradarea acestuia si o culoare nereusita?

Cantitatea de metal prezenta in par variaza, in functie de calitatea apei din orasul/tara in care locuim, atat acasa, cat si la salon, spun specialistii L’Oréal Professionnel Paris. Chiar si cea mai curata apa poate avea in compozitie o cantitate semnificativa de metale. Motivul pentru care are loc aceasta erodare a apei sunt conductele metalice prin care circula apa. Spalare dupa spalare, aceste metale se strang in interiorul fibrei capilare. Cu cat porozitatea fibrei este mai mare, cu atat cantitatea de metale acumulata in firul de par este mai mare, din moment ce firul de par absoarbe ca un burete.

Aceasta acumulare excesiva de metale nu reprezinta un risc pentru sanatatea noastra. Cu toate acestea, in timpul procesului de colorare, balayage si decolorare, in contact cu oxidantii, metalele afecteaza culoarea aplicata pe firul de par, conducand la rezultate sub asteptari.

Glicoamina este solutia pe care o asteptam.

Glicoamina este o molecula suficient de mica si de puternica incat sa penetreze firul de par. Dupa ce a intrat in fibra, poate cuprinde intreaga cantitate de metal distribuita pe firele de par. Cu alte cuvinte, Glicoamina neutralizeaza cantitatea de metale prezenta in par, asigurand un proces de colorare, balayage si decolorare incheiat cu succes.

Pentru o performanta optima si eficienta, concentratia de Glicoamina prezenta in etapa de pre-tratament a serviciului Metal Detox este de 10%, cea mai mare concentratie gasita de pana acum.

Ce cred hairstylistii despre gama Serie Expert Metal Detox:

Alina Gelea – Trainer Artist LP, Salon Alina’s Hair House

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de Alina Gelea (@alinagelea)

„Produsele Metal Detox reprezinta noua revolutie in domeniul ingrijirii parului si nu ar trebui sa lipseasca din niciun salon de coafor! Acestea elimina metalele din firul de par, refacand astfel fibra capilara si dand, totodata, posibilitatea coaforului sa creeze culori mult mai fidele!”

Mirabela Busaga – Trainer Artist L’Oréal Professionnel Paris, Salon So Pretty

„Ma bucur de aceasta inovatie L’Oréal Professionnel. Ma bucur ca laboratoarele L’Oréal nu inceteaza sa creeze noi produse care sa arate grija pentru un par sanatos si care, pe noi, coaforii, sa ne ajute sa lucram cu mai multa incredere atunci cand vine vorba de nuante deschise de blond si tehnici complexe de colorare. <<Detoxifiere>> este un cuvant pe cat de vechi, pe atat de actual, iar Metal Detox ne arata ca si parul are nevoie de acest proces purificator.

Metal Detox este produsul care ne permite sa dam parului rezistenta pe termen mai lung prin purificarea acestuia. Abia astept sa-l am in salon🤩! Babylights este tehnica pe care la momentul actual o folosesc cel mai des in salon, deoarece clientele mele prefera culorile luminoase cu un aer mai relaxat, iar gama Serie Expert Metal Detox imi va fi de mare ajutor.”

George Radu – Trainer Artist L’Oréal Professionnel Paris, Salon George Radu Beauty Hairdresser

„Serie Expert Metal Detox este o inovatie pentru industria beauty si o noutate pentru toata lumea, nu doar pentru coafori. Este o tehnologie extraordinara. Cand iubesti parul, vrei sa fie sanatos si frumos, iar cu produsele Metal Detox poti sa repari sau sa intretii structura parului la cel mai inalt nivel. Poti sa decolorezi si sa colorezi, sa creezi Balayage sau suvite de toate felurile, sa te joci cu culoarea si parul cat vrei, prevenind in acelasi timp ruperea, subtierea sau matuirea parului. Eliminarea metalelor din par este exact ca detoxifierea unui organism. Poti curata si da la o parte ce te face sa te simti greu si obosit.”

Un serviciu in 3 pasi pentru neutralizarea metalului

Serie Expert Metal Detox este un nou serviciu profesional in 3 pasi capabil sa neutralizeze metalul si sa detoxifice parul, astfel incat sa asigure un rezultat impresionant.

Cum decurge protocolul Metal Detox:

Pasul 1 – Sprayul Pre-tratament care sa neutralizeze metalul inainte de a incepe serviciul de colorare, balayage & decolorare.

Pasul 2 – Samponul-crema anti-metale care detoxifica intregul par.

Pasul 3 – Masca/Liquid Care cu protectia necesara pentru a minimiza riscul de acumulare a unei noi cantitati de metal in par.

Rezultatele acestui protocol sunt impresionante, cu un risc de rupere a firelor de par cu 87%* mai scazut si 100%** culoare fidela obtinuta, fara niciun impact negativ la nivelul deschiderii parului. Cei de la L’Oréal Professionnel Paris au testat acest serviciu cu peste 100 de cliente si au putut observa ca formula de glicoamina penetreza interiorul firului de par si ii ofera parului, pe langa culoarea dorita, si o stralucire intensa.

Iata de ce Serie Expert Metal Detox va revolutiona procesul de vopsire a parului: poti uita de fire uscate, rupte si degradate si de emotiile dinainte de colorare: de acum vei putea obtine o nuanta asa cum iti doresti, de fiecare data. Vei incerca serviciul Metal Detox de la L’Oréal Professionnel Paris?

*Test instrumental: procedura tehnica Spray Pre-tratament + sampon + masca

**Niciun impact negativ asupra deschiderii si absorbtiei optimizate a culorii parului.

Foto: PR.