Tratamentul Oxygenera, o procedura cu 4 terapii. Cum mi-a schimbat pielea

1
De Maria-Anca Zarnescu
28 oct. 2018

Daca iti doresti sa ai o piele frumoasa si mai ales sanatoasa, indiferent de varsta, iti recomand sa apelezi la sfaturile unui specialist!

Zilele trecute m-am intors la Make-up Cafe, la cosmeticiana Alina Georgiana Popa, pentru a incerca tratamentul Oxygenera, o procedura cosmetica care include 4 terapii. Fiecare dintre ele are un alt efect asupra tenlului, ajutandu-l sa isi mentina aspectul tanar si luminos.

Inca de la inceput, as vrea sa iti spun ca este un tratament complex, in urma caruia se pot obtine efecte precum: lifting facial, luminozitate, hidratare in profunzime, estomparea liniilor fine si a petelor pigmentare si indepartarea cicatricilor post-acnee.

In continuare, am sa iti povestesc cum a descurs tratamentul Oxygenera pentru mine si care au fost pasii pe care Alina i-a parcurs, dar si efectele pe care le-am vazut pe pielea mea:

Demachierea si curatarea tenului

Cand am ajuns in cabinetul de cosmetica, Alina mi-a curatat tenul cu un gel demachiant, astfel incat pielea sa inceapa sa se hidrateze inca de la inceputul tratamentului, dar si pentru indepartarea impuritatilor.

Microdermabraziunea si exfolierea tenului

Dupa curatare, Alina a aplicat un peeling enzimatic, cu scopul de a sparge stratul de keratina si a favoriza indepartarea celulelor moarte. Apoi, a ales capatul pentru microdermabraziune potrivit varstei si tipului meu de ten.

As vrea sa iti spun ca microdermoabraziunea este prima terpie care face parte din tratamentul Oxygenera. Cu ajutorul unui aparat de tip vacuum se indeparteaza celulele moarte ale pielii si se pregateste tenul pentru urmatoarea etapa. Pentru mine, microdermabraziunea nu a fost un procedeu dureros, iar pielea mea a devenit vizibil mai stralucitoare.

Infuzia cu oxigen hiperbaric

Terapia cu oxigen hiperbaric este cea de-a doua etapa. De aceasta data, Alina a amestecat serumurile potrivite pentru tipul meu de ten, acid hialuronic si vitamina C, pentru elasticitate, dar mai ales pentru hidratare.

Presiunea oxigenului ajuta foarte bine serurile cu ingrediente active sa penetreze pielea, asa ca efectul este unul mult mai rapid si mai vizibil. Substantele actioneaza din interior catre exterior, rezolvand problemele de la nivelul tenului.

Radiofrecventa si efectele ei asupra tenului

Numele te poate face sa te gandesti la o terapie dureroasa, dar sa stii ca nu este deloc asa. Pentru inceput, Alina a aplicat o lotiune cu acid hialuronic si glicerina. Iar apoi a inceput tratamentul cu radicofrecventa.

Acesta a constat in masarea pielii cu un aparat care se incalzea treptat. Efectul era unul de intindere, matifiere si netezire a pielii. Facand o comparatie cu cele doua parti ale fetei, am putut oberva in timp real cum au fost diminuate liniile fine din zona ochilor, cum pielea a devenit mai ferma si mai ales neteda.

Ultima etapa a tratamentului Oxygenera

Dupa ce a curatat iar tenul, de aceasta data de glicerina ramasa pe piele, Alina mi-a aplicat, cu pensula, o masca pe baza de vitamine, care sa ajute la stimularea metabolismului pielii.

Apoi, mi-a asezat deasupra capului Photoon Oxygen Mask – InfraRed Soft Laser. Aceasta ajuta la infuzarea ingredientelor active in piele si are rol de oxigenare si stimulare celulara la nivelul straturilor profunde ale pielii.

Cand am terminat tratamentul Oxygenera, am observat cum pielea mea a ramas vizibil mai hidratata, mai luminoasa si, evident, mai ferma. Masajul cu radiofrecventa mi-a ajutat pometii sa se ridica si sa-mi confere un aspect mai tanar si odihnit.

Foto: Instagram – Melanie Grant Skin