Trucul care impiedica mascara sa se intinda pe timp de iarna

1
De Teodora Tirca
22 dec. 2021

Iarna ochii lacrimeaza mai mult din cauza vantului rece, iar purtarea mastii creeaza un condens care umezeste genele si face ca mascara sa se intinda sub ochi. Afla cum o mentii intacta pe parcursul zilei.

Probabil ca purtam mai putin machiaj decat in perioada pre-pandemie, dar eu una nu pot renunta cu niciun chip la mascara, unul dintre produsele revolutionare de makeup, in opinia mea. Un singur strat e de ajuns pentru o privire luminoasa si ochi mai mari si mai expresivi. Daca vara avem de luptat cu caldura excesiva, iarna apare alta problema: ochii uscati care lacrimeaza din cauza frigului. Este foarte comun ca mascara sa nu reziste pe timpul iernii si chiar sa se intinda pe toata fata – o „surpriza” pe care o vei descoperi cand iti va iesi in cale prima oglinda.

Cum te bucuri de mascara fara „accidente” inestetice?

In primul rand, makeup artistul Jenny Patinkin dezvaluie pentru MindBodyGreen ca acest truc in aplicarea straturilor de mascara previne eficient intinderea de-a lungul zilei: „Aplica mai intai mascara ta obisnuita, apoi adauga peste un strat de mascara waterproof”, explica ea. Mascara waterproof va impiedica intinderea chiar daca iti lacrimeaza ochii, insa pentru ca ai aplicat mai intai mascara obisnuita, iti va fi usor sa o demachiezi la finalul zilei.

Un alt truc care te-ar putea ajuta ar fi sa nu aplici mascara si pe genele inferioare: aici produsul rezista mai putin, din cauza cremelor/concealerului aplicate sub ochi. De asemenea, nu uita ca spray-ul pentru fixarea machiajului poate avea acelasi efect si asupra genelor, ajutand ca mascara sa reziste mai mult – insa este important ca dupa aplicare sa usuci imediat fata cu un evantai.

Top 5 cele mai seducatoare parfumuri de iarna

Desigur, daca vrei sa renunti la mascara, poti apela la alte trucuri pentru a-ti deschide privirea: simpla curbare a genelor cu ondulatorul de gene iti face ochii sa para mai mari si mai odihniti. Sau poti aplica un creion negru/maro waterproof la baza genelor pentru a accentua privirea – acesta va rezista pe parcursul intregii zile.

Iata o selectie de produse care te vor ajuta sa ai o privire odihnita iarna aceasta, fara efectul de „ochi panda”:

MAC In extreme dimension Waterproof Mascara, 127 lei, maccosmetics.ro

Inglot Eyelash Curler Professional, 54 lei, notino.ro

12 Hour Contour Pencil Eyeliner - SEPHORA COLLECTION | Sephora

Sephora Collection 12H Contour Pencil Eyeliner, 45 lei, sephora.ro

Foto: Instagram/@negin_mirsalehi