Uleiul care mascheaza firele de par despicate: Singura solutie pana ajungi la salon

1
De Maria Constantin
1 apr. 2021

Daca firele de par despicate iti dau batai de cap, trebuie sa ajungi la salon pentru o tunsoare. Pana atunci, poti folosi un ulei care te ajuta sa maschezi problema.

Cand este intrebat despre varfurile despicate, orice specialist o spune clar: nu poti sa le repari, trebuie sa le tai. „Varfurile despicate chiar nu pot fi reparate. Daca nu sunt inlaturate, suvita se va despica si mai mult, mai repede si inegal, pe masura ce parul creste”, explica hairstylistul Josh Rosebrook.

Cu toate acestea, intre vizitele la salon poti doar sa ascunzi firele afectate. Iar aici iti poate veni in ajutor un ulei, cel de argan, scrie Mind Body Green.

De ce e bine sa folosesti ulei de argan pe firele despicate

Din capul locului, trebuie spus ca uleiul de argan nu va repara firele de par. In schimb, le va imbunatati temporar si superficial aspectul, gratie abilitatii sale de a „inveli” usor firele, de a le umezi si de a le spori stralucirea.

Sabio ulei de argan organic, 29,50 lei, farmaciatei.ro

Profilul nutritiv al lipidelor il ajuta sa formeze o bariera in jurul firelor. „E foarte bun pentru multe probleme, in special pentru firele de par uscat si afectat, pentru ca tezaurul sau de acizi grasi pastreaza umezeala in folicul. Eu il aplic pe varfuri, pentru a le proteja de caldura puternica”, a spus medicul Bindiya Gandhi despre uleiul de argan.

5 sampoane cu ulei de argan care iti regenereaza rapid parul

Spre deosebire de uleiurile mai condensate si mai grele, cel de argan este mai usor si se absoarbe mai repede, astfel ca nu-ti va face parul sa atarne si sa para lipsit de viata, mentioneaza Mind Body Green.

Este usor sa folosesti uleiul de argan

In plus, uleiul de argan ajuta firele sa reflecte lumina, mascand despicaturile. Potrivit hairstylistei Lucia Casazza, folosirea uleiului de argan poate ajuta la transformarea aspectului cand este aplicat pe capatul firelor de par: „Il aplic pur si simplu ca tratament inainte si dupa coafare, pentru a obtine un par neted, cu varfuri matasoase”, a explicat ea.

Uleiul de argan este usor de folosit: toarna o cantitate mica in palme, intinde-l bine si apoi aplica-l usor cu palmele si degetele de la mijlocul firelor spre capatul lor. Pentru mici retusuri, poti aplica un strop de marimea unui bob de mazare pe capatul firelor despicate.

Foto: Unsplash.com.