Un dermatolog roman a dezvaluit care e cea mai eficienta crema antirid. Nu costa mult si o poti gasi usor

1
De Cristina Tudor
18 aug. 2019

Nimeni nu s-ar fi asteptat ca cea mai buna crema care previne aparitia ridurilor e accesibila tuturor, dar aproape nimeni nu o foloseste constant.

„Foarte multe femei ma intreaba care e cea mai buna crema antirid. Iar raspunsul meu e crema de protectie solara pentru ca soarele in exces imbatraneste pielea. Protectia impotriva razelor ultraviolete trebuie sa fie de la 1 ianuarie pana la 31 decembrie, adica tot timpul, pentru ca asa ne protejam impotriva reactiilor adverse fata de expunerea la soare. Reactiile adverse sunt de mai multe tipuri – unele dintre ele sunt imediate, respectiv arsura solara, dar, din nefericire, sunt unele pe termen lung si pot duce la dezvoltarea unor forme de cancer de piele. Este important sa avem un ritual, pentru ca fotoprotectia trebuie sa fie consecventa. Nu ne dam cu crema cand suntem pe plaja, aplicam crema cu 15-30 de minute anterior expunerii la soare. Mai mult, daca facem baie, cand ajungem la prosop ne reungem sau dupa doua ore reaplicam crema”, a explicat medicul dermatolog Victor Gabriel Clatici.

Potrivit medicului, utilizarea cremei de protectie nu inseamna ca putem sta mai mult la soare. „Utilizarea cremei de protectie nu trebuie sa ne determine sa stam mai mult la soare, ca noi sa ne expunem cu mai putine riscuri la soare. Utililizarea cremei de protectie solara trebuie sa faca parte dintr-un comportament de fotoprotectie.

Respectiv, reducerea la maximum a suprafetelor expuse la soare, utilizarea ochelarilor de soare cu protectie certificata UVA/UVB, mai ales in perioada cu expunere maxima, ora 11.00 – orele 15.00-16.00. Sa cautam umbra, sa nu iesim in soare si, de asemenea, sa constientizam faptul ca radiatiile ultraviolete patrund prin geamuri, ca radiatiile ultraviolete patrund prin apa si faptul ca atunci cand stam in spatele unui geam nu inseamna ca suntem protejati fata de radiatiile ultraviolete. Radiatiile ultraviolete pot sa patrunda pana la 50-80 de centimetri sub oglinda de apa”, a adaugat medicul dermatolog.

Citeste continuarea pe Doctorul Zilei.

Foto: Shutterstock.com.