Vitamina K te ajuta sa scapi de cearcane – cum sa o folosesti

1
De Cristina Tudor
28 nov. 2020

Vitamina K are un rol important in multiple functii ale organismului, fiind esentiala pentru sanatate.

De asemenea, este foarte utila si pentru tratarea unor probleme ale pielii, printre care si cearcanele.

Ce trebuie sa stii despre vitamina K

Tip de ingredient: antioxidant si antiinflamator, cu efect benefic asupra circulatiei sanguine

Principale beneficii: stimuleaza metabolismul celular si vindecarea ranilor prin accelerarea repitelializarii pielii. Contribuie la reducerea cearcanelor si pungilor de sub ochi.

Cat de des poate fi folosita: Produsele cu vitamina K pot fi aplicate o data sau de doua ori pe zi.

Functioneaza cel mai bine in asociere cu: vitamina C, vitamina E, cafeina, arnica sau retinol.

Ce este vitamina K?

Vitamina K este o vitamina solubila in grasime, produsa in mod natural de ficat. Joaca un rol important in multe functii ale organismului, inclusiv coagularea sangelui, reglarea calciului din sange si sanatatea oaselor. Vitamina K a primit aceasta denumire de cuvantul „koagulation” (coagulare) din limba germana, datorita rolului sau major in coagularea sangelui. Este cunoscuta si sub termenul stiintific de fitonadiona si a fost descoperita in anul 1939 de chimistii Edward Doisy si Henrik Dam.

Ce beneficii are vitamina K pentru piele

„Vitamina K este foarte importanta pentru vindecarea pielii. Atunci cand este aplicata local, este folosita de obicei pentru vanatai, umflaturi si este uneori aplicata pe taieturi sau zgarieturi pentru a grabi procesul de vindecare. De exemplu, chirurgii prescriu adesea creme cu vitamina K pentru a grabi vindecarea dupa operatii”, declara dermatologul Michaella Bolder pentru refinery29.com

Stimuleaza vindecarea

„Vitamina K grabeste vindecarea stimuland contractarea ranilor si ajutand la formarea colagenului si a capilarelor de sange”, declara medicul dermatolog Claire Chang pentru byrdie.com.

Citeste continuarea pe Eva.ro.

Foto: Shutterstock.com.