Wasabi, noul ingredient anti-aging pe care pielea ta il va adora

Teodora Tirca1
De Teodora Tirca
9 mai 2019

Wasabi este o planta din familia Brassicaceae, in care sunt incluse si hreanul, varza si mustarul. Mai este denumita si „hreanul japonez”, si este la fel de aromata si intensa precum iti imaginezi. Folosita corect in rutina de ingrijire, poate avea efecte miraculoase asupra tenului tau.

Wasabi creste pe malul apelor din vaile muntilor Japoniei si este foarte asemanatoare cu hreanul, in sensul ca este picanta si aromata – atat de intensa, incat poate „desfunda” nasul. Tocmai de aceea, trebuie sa afli toate detaliile inainte sa te gandesti sa o pui pe piele.

Care sunt beneficiile plantei?

Wasabi are proprietati regenerante miraculoase, care i-au adus popularitate in domeniul ingrijirii tenului. Initial, a fost utilizata de japonezi in prevenirea toxiinfectiilor alimentare, datorita proprietatilor sale antimicrobiene. Are in compozitie minerale si vitamine pretioase, precum potasiu, seleniu, vitamina C si fitonutrienti care dubleaza actiunea antioxidantilor din corpul nostru si lupta impotriva radicalilor liberi si a imbatranirii premature.

Vitamina C: cum iti transforma pielea cel mai puternic antioxidant

In ce produse se foloseste?

Poti gasi pudra de Wasabi la magazinele cu produse naturiste, insa acest ingredient a inceput sa fie tot mai adesea folosit si in produsele de ingrijire: in uleiul pentru masaj facial, in geluri de curatare datorita proprietatilor antiseptice, precum si in produse pentru curatarea si ingrijirea parului, pentru regenerarea si protectia fibrei capilare. De asemenea, extractul de Wasabi sporeste semnificativ stralucirea parului.

Rimoco pudra de Wasabi 100% (Eutrema Japonica), 40g, 168 lei, www.ft-shop.ro

Care sunt avantajele si dezavantajele pudrei de Wasabi?

Datorita intensitatii sale, Wasabi pune serios sangele in miscare, ajutand tenul sa-si recupereze fermitatea si sa produca mai mult colagen. Proprietatile antimicrobiene tin la distanta bacteriile care cauzeaza acnee, iar vitaminele, mineralele si fitonutrientii hranesc pielea si o ajuta sa se apere de radiatiile solare. Atentie: asta nu inseamna, insa, ca poti renunta la protectia solara.

Dezavantajul este ca poate fi iritanta pentru tenul sensibil, mai ales folosita in cantitati mari sau prea des. Nu uita ca este o planta extrem de aromata si ca este de asemenea picanta, motiv pentru care poate cauza reactii alergice. Nu o folosi niciodata peste taieturi, rani sau cicatrici „proaspete” de acnee – nu doar ca va provoca usturime, dar s-ar putea sa agraveze roseata. Secretul consta in introducerea treptata a pudrei de Wasabi in ritualul tau de infrumusetare.

3 produse cosmetice naturale pe care le poti face acasa

Cum se foloseste

Iti recomand sa-ti cumperi mai degraba pudra de Wasabi decat produse care contin acest ingredient, pentru ca astfel ai control absolut asupra cantitatii pe care o folosesti. Iti explic mai jos cum o poti introduce in rutina de beauty, in functie de problemele pe care vrei sa le tratezi.

Ca scrub purifiant

Amesteca o cantitate mica de pudra de Wasabi (o jumatate de lingurita) cu putin ulei de cocos si amesteca pana ce se transforma intr-o pasta. Maseaza-ti tenul cu pasta obtinuta prin miscari circulare, astfel incat sa stimulezi circulatia sangelui, apoi clateste cu apa calduta sau chiar rece. La final, tenul tau va fi perfect curat si tonifiat.

Tea Tree: uleiul antibacterian care te scapa de acnee peste noapte

Pentru scalp curat si sanatos

Amesteca samponul pe care il folosesti in mod normal la o spalare cu o lingurita de pudra de Wasabi. Aplica amestecul pe scalp, masand energic. Deoarece este picanta, pudra de Wasabi va strimula si cresterea parului.

Ca masca regeneratoare

Nu folosi pudra de Wasabi pura pe toata fata. Mai degraba amesteca o jumatate de lingurita cu un galbenus de ou, miere si vitamina E uleioasa. Aplica amestecul pe ten si lasa-l sa actioneze 20 de minute, apoi clateste bine cu apa calduta.

Foto: Instagram/Maya Stepper