10 trucuri care te ajuta sa profiti la maximum de reducerile de Black Friday

1
De Mara Ionescu
13 nov. 2019

Inca putin si incep reducerile de Black Friday, perioada aceea a anului in care orice este de vanzare si toata lumea cumpara orbeste. 

Daca multi vanzatori profita de ocazie ca sa vanda chiar mai scump decat o fac de obicei, exista si metode de a cumpara mai ieftin lucrurile care te intereseaza.

Cum sa profiti la maximum de reducerile de Black Friday?

Cei de la clark.com ne ofera cateva sfaturi:

1. Foloseste cardurile-cadou cu discounturi

Exista site-uri pe care poti gasi carduri de discount pentru multe magazine. Cauta-le inainte de a merge la cumparaturi. Poti obtine reduceri importante.

2. Aboneaza-te la newsletter

Alege care sunt magazinele care te intereseaza anul acesta pentru reducerile de Black Friday. Viziteaza-le site-urile si aboneaza-te la newsletter. Este important sa faci acest lucru cu cel putin doua saptamani inainte de Black Friday. Este posibil sa fie nevoie de o perioada de timp tampon, pana cand adresa ta este inclusa in baza de date a site-ului.

5 greseli de shopping si cum le poti evita

3. Mergi la cumparaturi insotita de o prietena

Pe langa faptul ca este mai amuzant, este si mai util! Daca ai mai multe lucruri pe lista de achizitii, prietena ta te poate ajuta sa le gasesti mai usor.

4. Lasa copiii acasa

Chiar daca insista sa vina cu tine, lasa copiii acasa. Te vei misca mai repede si iti vei putea concentra intreaga atentie asupra cumparaturilor.

5. Verifica daca pretul afisat in magazine este cel corect

Poti face acest lucru cautand pe telefonul mobil pretul produsului dorit si verificand ca acesta sa fie identic cu cel afisat in magazine si nu mai mare. 

6. Planifica-ti cumparaturile din timp

Dupa ce ti-ai facut lista de cumparaturi, stabileste ordinea magazinelor in care vei face cumparaturi. Este recomandat sa incepi cu acela in care sunt produsele pe care ti le doresti cel mai mult.

7. Mergi la cumparaturi miercuri

Uneori, preturile cele mai mici nu sunt in ziua de vineri. Poti verifica acest lucru daca mergi la cumparaturi intr-o zi de miercuri. Vei descoperi ca pretul este acelasi sau mai mic cu cel anuntat pentru ziua de Black Friday.

8. Poti face cumparaturile online

Daca nu-ti place sa mergi in magazine de Black Friday si vrei sa eviti aglomeratia, poti sa faci cumparaturi online. Cele mai multe oferte din magazinele fizice vor fi disponibile si online.

Shopping: 8 perechi de jeansi cu talia inalta care-ti vor veni ca turnati 

9. Du-te la cumparaturi cat mai tarziu

In ziua de Black Friday, comerciantii vor face tot posibilul sa tina clientii in magazine cat mai mult timp. Dar uneori ei pot sa ofere discounturi suplimentare clientilor care vin tarziu la magazine.

10. Nu depasi bugetul alocat (si plateste numerar)

Inainte de a te apuca sa faci lista de cumparaturi trebuie sa stii care este bugetul pe care il poti aloca. Dupa ce stabilesti bugetul, pregateste banii numerar. Lasa cardurile de credit acasa. Daca ai la tine doar o suma fixa, vei cantari mai bine produsele pe care vrei sa le cumperi. In plus, elimini riscul de a cheltui mai multi bani decat ti-ai propus.

Foto: Getty Images.