4 pasi pentru a fi zen atunci cand stai (mai multe zile) in casa

1
De Gavrila Alina
18 mart. 2020

Ziua Fericirii a aproape, dar anul aceasta aceasta zi ne gaseste intr-o perioada dificila, iar granita dintre stres, griji si anxietate, chiar depresie devine mai fina.

Mai ales cand, pe langa stirile negative, iesirile si socializarea sunt limitate pe cat posibil. Insa specialistii recomanda sa incercam sa pastram normalitatea in viata noastra si sa regasim bucuria lucrurilor simple. Iata cateva lucruri pe care le poti face pentru a reusi sa-ti pastrezi optimismul si productivitatea cand lucrezi de acasa.

Adu primavara in casa!

Primavara este un anotimp al optimismului, prin zilele caldute, cu mult soare si mai ales prin spectacolul pe care il ofera natura zi de zi. Chiar daca nu te poti bucura de copacii infloriti in parc, poti aduce natura acasa. Potrivit unui studiu al Rutgers University, desfasurat pe parcursul a 10 luni, prezenta florilor in viata subiectelor a avut cateva beneficii importante: un impact imediat asupra starii de fericire, din partea tuturor participantilor, indiferent de varsta, acestia raportant un nivel mai scazut de anxietate, de agitatie, de stare depresiva dupa ce au primit flori. De asemenea, studiul a aratat ca florile au creat o conexiune pozitiva intre expeditor si destinatar.

Pentru ca unul dintre indemnurile principale la care aderamzilele acestea sustine distantarea sociala si reducerea iesirilordin mediul controlat al casei, multi dintre noi nu putem fi alaturi de cei dragi, nu ne putem bucura la fel de mult de natura si nici de florile care ne inveselesc fiecare zi de primavara. La Floria.ro am luat masuri de pentru a puteacontinua livrarea de buchete de flori peste tot in toata tara, comenzile fiind preluate ca de obicei online, fara plata cash sau contact direct –Marina Popescu, Director General Floria.ro.

In aceasta perioada, Floria.ro are reduceri de pana la 40% pentru livrarile din Bucuresti.

Ai timp pentru cartile preferate

Cu totii am adunat pe noptiera carti pe care vrem sa le citim. Dar nu avem timp. Trebuie sa gasim, spun studiile. De ce? Pentru ca cititul creste stima de sine, reduce anxietatea si stresul, ofera o mai buna intelegere a altor categorii etnice, sociale, culturale, imbunatateste comunicarea dintre copii si parinti si… scade riscul dementei. Astfel, cartile de fictiune mai ales, alaturi de altele au fost asociate cu un risc mai scazut de aparitie a acestei boli neurologice.

Printre cartile pe care ai putea sa le bifezi in aceasta perioada se numara: Spatiul dintre noi – Harville Hendrix, Helen LaKelly Hunt, Cum sa invingi grijile si stresulDale Carnegie sau Cele cinci limbaje ale iubirii.Gary Chapman, pe care le gasesti acum la Libris.ro la reducere.

Iar daca vreti sa va aventurati in lumea beletristicii, o puteti face alaturi de titluri de top precum Sarutul Pictat, de Elizabeth Hickey, care reda tulburatoarea poveste de iubire dintre pictorul vienez Gustav Klimt si Emilie Floge, femeia care a pozat pentru capodopera Sarutul si al carei nume artistul l-a soptit cu ultima suflare, pe patul de moarte.

Delia Owens exploreaza in Acolo unde canta racii felul in care izolarea afecteaza comportamentul uman, precum si efectul profund pe care il poate avea respingerea asupra noastra. Un alt beseller care ar putea sa-si gaseasca locul pe noptiera este  Splendida cetate a celor o mie de sori,disponibila tot pe Libris.ro. Khaled Hosseini spune povestea unei iubiri coborate parca din vechile poeme persane, a unei prietenii care nu se da in laturi de la sacrificiul suprem si a unui oras care, in ciuda tuturor vicisitudinilor, se incapataneaza sa renasca din propria-i cenusa.

Disconnect & reconnect

Cand trecem prin perioade de criza, cu atat mai mult conteaza experientele in detrimentul obiectelor de care ne inconjuram. Studiile arata ca motivul pentru care atunci cand oferim experiente suntem mai fericiti este ca acestea ne ofera conectare sociala si au un trigger emotional.

Un cadou experiential are un raspuns emotional puternic atunci cand destinatarul il consuma. De exemplu, uimire si necunoscut inainte de a sari cu parasuta, relaxare si calm atunci cand mergi la SPA, entuziasmul de la un concert rock – toate acestea sunt mai intense decat ce ofera un cadou material, explica Oana Pascu, de la Complice.ro, magazin de cadouri experientiale.

Asa ca in aceasta perioada, cand oricum nu e indicat sa mergi prin magazine in cautare de cadouri, dar zilele de nastere si aniversarile se intampla oricum, un cadou experiential poate fi solutia perfecta. Tot ce trebuie sa faci este sa te gandesti la pasiunile, hobby-urile destinatarului, la ce ii aduce bucurie.

Pentru ca traversam o perioada mai dificila, dar stim cat de importanta e bucuria unui cadou, am decis sa extindem valabilitatea voucherelor de cadouri-experiente achizitionate prin Complice.ro la 12 luni. De asemenea, adaptam oferta noastra de cadouri si venim in intampinarea clientilor cu experiente ce pot fi oferite online, cum ar fi sesiuni de coaching motivationale si inspirationale cu celebritati, escape room de acasa, dar si consiliere de stil, beauty, make-up si nu numai. Astfel de experiente ne aduc bucurie, ne ajuta sa ne dezvoltam personal si ne vor ramane in suflet pentru mult timp, mai spune Oana Pascu.

Mediteaza

Este momentul sa te reconectezi si cu tine. Asa ca poti incerca un program de meditatie. Nu singur, ci alaturi de un ghid. De ce? Pentru ca meditatia iti ofera claritate mentala – si avem nevoie acum -, ajuta la vindecarea starilor de anxietate generalizata, ajuta la scaderea stresului, imbunatateste activitatea cognitive, imbunatateste atitudinea asupra vietii si imbunatateste atentia. Poti accesa programul de Mediatii ghidate de 28 de sedinte, alaturi de Andreea Raicu aici: https://shop.andreearaicu.ro/program-meditatii-28.html