7 idei pentru a strecura meditatia in ritmul tau zilnic

1
De Cristina Tudor
30 mai 2022

Totul se intampla foarte repede si de multe ori nu apuci sa te relaxezi chiar daca ai mare nevoie de acest lucru. Descopera cum poti integra meditatia in cadrul activitatii tale fara sa iti rezervi mult timp.

Momentele stresante, termenele limita si responsabilitatile familiale iti pot afecta echilibrul emotional daca nu iei masuri pentru a te simti mereu bine. Nu este deloc placut sa ai dureri de cap sau sa fii irascibil exact in momentele importante alaturi de cei dragi. Oboseala, stresul sau ingrijorarea au un impact negativ asupra sanatatii tale, dar meditatia le poate neutraliza eficient daca actionezi inteligent. Probabil ca ti se pare interesant sa practici meditatia, dar ai impresia ca nu ai suficient timp pentru asa ceva. Ei bine, medicii iti ofera metode practice pentru a incepe sa meditezi in ciuda ritmului cotidian tot mai rapid.

1. Ia masa singura

Cand ai facut asa ceva ultima data? „Atunci cand mananci singur, fara telefoane, tablete sau alte persoane in jur vei fi mai constient de experienta pe care o reprezinta masa. Fii atent la fiecare aroma, mesteca incet si observa textura preparatelor. Vei elimina astfel problemele digestive si va fi mai usor sa mentii controlul asupra marimii portiilor”, spune dr. Rebecca Weible, nutritionist.

2. Iesi din lumea digitala si fa o plimbare

Uneori nu ai nevoie decat sa te distantezi de orice dispozitiv digital pentru a reduce ritmul si presiunea din fiecare zi. Verificatul constant al mesajelor sau email-urilor nu va face decat sa te streseze. „Mergi la o plimbare si uita de orice altceva timp de 20 de minute. Concentreaza-te pe ritmul in care mergi, observa natura din jur, asculta cantecul pasarilor sau analizeaza cerul. Te vei intoarce cu o doza de energie suficienta pentru a face fata celelorlalte activitati solicitante care te asteapta”, explica dr. Weible.

3. Incearca yoga

Oricine poate practica yoga. Nu trebuie sa fii un expert si nu are nimic daca pozitiile nu iti vor iesi perfect. „Important este sa devii constient de ritmul respiratiei si de felul in care reactioneaza corpul tau la fiecare miscare. Vei invata sa respiri mai bine, sa iti controlezi muschii si sa fii integrat in momentul prezent”, spune dr. Weible.

Citeste continuarea pe Eva.ro

Foto: depositphotos.com