9 superstitii din Franta care persista si astazi

1
De Cristina Tudor
28 ian. 2020

Daca vei vizita curand aceasta tara este bine sa cunosti principalele superstitii din Franta pentru a evita ghinionul sau jignirile neintentionate.

Planuiesti un sejur in Franta sau vei ramane o perioada mai indelungata? Normele culturale pot fi diferite de lucrurile care ti se par obisnuite si inca exista cateva superstitii din Franta de care trebuie sa tii cont pentru a avea parte de interactiuni pozitive. Cand mergi la restaurant, cand iti faci prieteni noi sau daca esti invitat la masa vei avea nevoie de aceste detalii care evita semnele de rau augur si impresiile gresite.

Iata care sunt cele 9 superstitii din Franta pe care le poti observa si in prezent:

1. Nu darui crizanteme

Aprecierea sau admiratia se exprima foarte placut prin oferirea unui buchet de flori, dar in Franta conteaza ce sortiment alegi.
Evita buchetele de crizanteme pentru ca se considera ca aduc ghinion si poti transmite un mesaj eronat.

2. Nu ajuta pisicile sa treaca peste apa

Desi este putin probabil, in cazul in care observi o pisica incercand sa treaca peste un rau sau o baltoaca mai mare nu este indicat sa incerci sa o ajuti. In Franta se crede ca vei aduce ghinion daca vei tine pisica in brate pentru a trece peste apa. In trecut se considera ca un astfel de gest putea avea drept rezultat chiar decesul unui membru al familiei careia apartinea pisica.
Evita si pisicie negre. Daca una se indreapta spre tine noaptea este foarte probabil sa fii urmarit de ghinion.

3. Pisicile pot fi un semn bun pentru mirese

O alta superstitie legata de micile feline este aceea ca daca o pisica stranuta langa o mireasa in ziua nuntii mariajul va fi unul lung si fericit.

4. Priveste in ochii celorlalti cand faci un toast

Aceasta superstitie nu este limitata doar la Franta, ci s-a extins si in Germania si Italia. De fiecare data cand faci un toast trebuie sa privesti in ochii celorlalti pentru ca altfel vei avea parte de 7 ani de ghinion.

Citeste continuarea pe Eva.ro.

Foto: Getty Images.