Agape & Bianca Taban. De la modeling la o afacere gastronomica

1
De Gavrila Alina
18 apr. 2019

Agape este una dintre cele mai recente descoperiri ale noastre, un restaurant constiincios, cu mancare healthy, multe preparate vegane si peste proaspat.

Desi Agape provine din limba greaca si inseamna iubire,in forma ei cea mai inalta, restaurantul este unul italienesc cu influente din zona de Nord a ​Italiei. Spatiul restaurantului este impartit in zona de open kitchen x cocktail bar la parter iar la etajul 1 se desfasoara un spatiu cochet tip living unde se regasesc mesele restaurantului.

Bianca Taban (26 de ani), s-a avantat si a avut curajul sa treaca de la o cariera in modeling si televiziune, un job pe care multi il pot considera ideal, la un business in HoReCa, cu 20 de angajat si multe responsabilitati. Asa a luat nastere restaurantul Agape, din Nordul capitalei.

Tranzitia a fost una fireasca din punctul meu de vedere o data cu trecerea anilor. Cand eram adolescenta am avut ca majoritatea fetelor de varsta mea o pasiune pentru moda si lumina reflectoarelor, pasiune ce cu trecerea timpului s-a estompat si s-a transformat doar intr-un hobby.” Bianca Taban, fondator Agape Cuisine

Restaurantul Agape, a luat nastere in urma cu mai bine de 2 ani si a trecut prin cateva schimbari pana in momentul de fata. Schimbarile au fost atat din punct de vedere al meniului si al abordarii culinare cat si al locatiei, adresa actuala, Calea Floreasca 200, fiind ce-a de-a doua pozitionare a restaurantului, cu cateva numere langa pozitia initiala.

Meniul acutal, dupa cum va spuneam, este unul italienesc customizat la preferințele locale, fiecare preparat putand fii adaptat. Exista o baza pentru fiecare preparat, spre exemplu peste, iar mai apoi poti adauga ingrediente favorite iar preparatul se va gati in stilul dorit de catre client. La fel si pentru preparatele pe baza de paste. Poti alege tipul de paste, sa spunem tagliatelle, sa le adaugi sosul preferat, sa spunem pesto de busuioc, plus, proteina favorita, sa spunem creveti, si pastele sunt gata ! Sau, daca in meniu caracatita este gatita intr-un anumit fel, iar tie iti place gatita in mod sicilian, sa spunem, poti cere bucatarului si vei primi felul de mancare dorit.

Am fost mereu pasionata de arta culinara, de un stil de viata sanatos, de a studia omul si a descoperi ce il incanta si ce il face mai bun si mai puternic. Am decis ca imi doresc un restaurant unde calitatea preparatelor sa fie una perfect benefica pentru organism din toate punctele de vedere, iar atmosfera sa bucure sufletul pentru ca am stiut ca fara zambete din partea clientilor tai, business-ul nu are sanse sa se dezvolte. Orice business are nevoie de o valenta abstracta, de o doza de spirit.” Bianca Taban, fondator Agape Cuisine

Daca sunteți amatori de petreceri de socializare, cocktails, brunch events și good vibe, stați cu ochiii pe paginile restaurantului Agape de Facebook si Instagram (@agape.restaurant) pentru ca, de cateva ori pe luna, au loc diverse evenimente tematice.