Camelia Sucu, lectii de viata de la o femeie puternica: „Divortul a venit ca o rezultanta a faptului ca noi nu am fost buni prieteni, am fost foarte buni parteneri de business, dar nu am fost prieteni”

camelia sucu
1
De Cristina Tudor
28 mai 2021

Cu o experienta de peste 25 de ani in business, fiind fondatoarea unor afaceri precum ClassIn, Iconic Health, Natuzzi sau Piata de Gros Abundia, Camelia Sucu este, de departe, una dintre cele mai puternice femei din Romania, nu numai prin prisma statutului, dar si datorita personalitatii sale si a felului cum alege sa isi traiasca viata.

Camelia Sucu este o femeie complexa si completa, asumandu-si cu gratie si multa iubire toate rolurile pe care le-a avut de-a lungul timpului: fiica, mama, prietena, iubita, sotie, partener de business si nu in ultimul rand rolul care o implineste cel mai mult in prezent, acela de bunica. Bineinteles, Camelia Sucu nu este o bunica din povestile clasice, ci dintre cele moderne in care prietenia si umorul sunt cele mai importante valori de familie.

Te invit sa o redescoperi pe Camelia Sucu poate asa cum nu ai mai intalnit-o pana acum, in backstage-ul afacerilor sale si al imaginii femeii de business, acolo unde exista cele mai mari bucurii, dar si cele mai sensibile vulnerabilitati — vorbind onest si profund emotionata despre copilaria ca-n povesti de care a avut parte, despre structura solida a personalitatii ei pe care o datoreaza parintilor si cu precadere tatalui ei: figura cea mai marcanta din viata sa, celui careia ii este profund recunoscatoare, asa cum mi-a marturisit, in primul rand pentru faptul ca azi este o femeie care are incredere in ea si care stie sa daruiasca neconditionat si continuu.

Am vorbit cu Camelia Sucu si despre cei 18 ani de casnicie, inca de la primele momente ale relatiei cu Dan Sucu, pana la divortul dureros prin care a trebuit sa treaca. Ce a invatat Camelia Sucu din toata aceasta experienta in urma careia si-a pierdut nu numai sotul, ci si partenerul cu care a cladit una dintre cele mai renumite companii din Romania, Mobexpert, va las sa descoperiti in randurile de mai jos.

Cel mai recent proiect pe care l-a pus pe picioare Camelia Sucu este chiar o piata de gros – Abundia. „Daca cineva crede ca design-ul nu are legatura cu agricultura, sa mai analizeze putin, sa descopere alti fermieri care au devenit designeri sau viceversa. Nu inseamna ca daca ai facut un lucru bun intr-un anumit domeniu, pe aceleasi principii, nu poti replia si in alt domeniu. Agricultura ma tine mai treaza decat eram pana acum pentru ca am multe idei pe care vreau sa le implementez. Ca atunci cand ma voi uita in spate, la 90 de ani, sa vad ca am construit, si daca nu am reusit sa construiesc, sa vad ca macar am incercat”, a marturisit Camelia Sucu.

V-ati deschis sufletul privind anumite experiente dureroase din trecut, dupa atat de multi ani…

Camelia Sucu: Viata este pentru fiecare dintre noi un cumul de experiente si cred ca daca ne-am deschide mai mult unii fata de ceilalti, fara sa facem pe invatatorii, ar fi foarte important, din doua motive: 1. pentru ca toata viata avem de invatat unii de la altii si din propriile experiente, 2. pentru ca ne arata ca nu suntem singulari cand ni se intampla diverse lucruri, se intampla si altora ce ni se intampla noua, se intampla si la case mai mari, cum se spune. Nu suntem singuri, asta este si mai important, ca putem fi unii alaturi de ceilalti chiar si pentru o simpla sustinere verbala.

Citeste continuarea pe Life.ro

Foto: Instagram – @cameliasucu