5 carti bune pe care orice mama ar trebui sa le citeasca

1
De Mara Ionescu
12 nov. 2019

Printre task-urile interminabile, este important sa gasesti putin timp doar pentru tine si sa te delectezi cu o carte buna.

Aceste carti pozitive te pot ajuta sa-ti gasesti motivatia si starea de bine, extrem de importante atunci cand simti ca esti la capatul puterilor. 

Fie ca iesi la o cafea cu prietenele, faci o plimbare lunga de una singura, petreci o ora la sala la clasa ta favorita, privesti un episod din serialul favorit sau rasfoiesti in liniste cateva pagini dintr-o carte buna, aceste momente de rasfat si relaxare sunt foarte importante cand esti mama si simti ca nu mai ai deloc timp pentru tine. Te ajuta sa te deconectezi, sa te relaxezi si sa ai o stare psihica excelenta. 

Iata cateva carti bune pe care orice mama ar trebui sa le citeasca:

1. Fata, deschide ochii! – de Rachel Hollis 

Ed. Lifestyle, 35 lei, libris.ro

Rachel Hollis este autoare de bestseller-uri, om de televiziune, speaker motivational, fondatoare si CEO la Chic Media, o celebra companie specializata in crearea de continut digital pentru femei.

Ea vorbeste in carte despre echilibrul dintre munca si meseria de mama. Autoarea desfiinteaza orice reguli legate de aceasta meserie si incurajeaza femeile sa aplice doar ceea ce functioneaza in situatia lor. In timp ce iti arata greselile si situatiile amuzante pe care le-a intampinat ca mama a patru copii, Rachel reuseste cumva sa te indeparteze de ideea constanta ca trebuie sa fii mereu o mama perfecta.

2. Esti cel mai tare! Cum sa nu te mai indoiesti de maretia ta si sa incepi sa traiesti o viata extraordinara, de Jen Sincero 

Ed Act si Polirom, 33,60 lei, elefant.ro

Este cartea de self-help pentru oamenii care doresc cu disperarea sa isi inbunatateasca vietile. Sincero iti ofera sfaturi de self-care si iubire de sine, ajutandu-te sa accepti lucrurile pe care nu le poti schimba. Presarata cu povesti personale despre esec si succes ale autoarei, volumul contine anecdote inspirationale si experiente de viata care te vor insufleti sa traiesti cu bucurie fiecare moment.

3. Minunea, de R.J. Palacio 

Ed. Arthur, 36 lei, editura-arthur.ro

August Pullman este un baiat de zece ani care a avut ghinionul de a se naste cu o teribila diformitate faciala. Minunea este o poveste emotionanta despre curaj si bunatate, despre integrare si acceptare, scrisa cu sensibilitate si umor.

4. Lean in. Femeile, munca si vointa de a conduce, de Sheryl Sandberg

Ed. Litera, 39,42 lei, cartepedia.ro

Sheryl Sandberg este directorul de operatiuni al Facebook. Cartea ei incearca sa inlature ideile preconcepute privitoare la viata si alegerile femeilor care muncesc, oferindu-le sfaturi practice despre felul in care sa-si gestioneze eficient cariera si sa imbine reusitele profesionale cu implinirea personala. Ea ofera sfaturi practice pentru succes in cariera, inclusiv tehnici de negociere, si combina anecdotele personale cu cercetari care demonstreaza ca barbati pot fi mai puternici atunci cand sprijina o femeie la munca si acasa. 

5. Nu stiu cum reuseste, de Allison Pearson

Ed. Polirom, 10 lei, polirom.ro

Un roman care a devenit rapid bestseller ne poarta prin viata lui Kate Reddy, mama, sotie si manager. Cand viata devine coplesitoare, Reddy realizeaza ca s-a pierdut pe sine. Viata lui Kate este marcata de lupta zilnica impotriva somnului, a efectelor decalajului de fus orar si a altor neajunsuri, dar ironia coroziva a autoarei si optimismul personajului evita orice deviere spre melodramatic.

Foto: Shutterstock.com