Cel mai optimist semn zodiacal (indiciu: nu este Racul)

1
De Cristina Tudor
14 feb. 2021

Nu oricine poate pastra un optimism pur in cele mai grele momente. Unii dintre noi suntem „antrenati” sa vedem partea goala a paharului, in timp ce altii au abilitatea de se concentra pe ceea ce e bun.

Nefiind cea mai optimista persoana, trebuie sa recunosc ca oamenii aceia mereu veseli, gata de actiune si gata sa-ti spuna ca totul va fi bine cand tie ti se naruie lumea asa cum o stiai, ma irita uneori. Insa cu totii avem ceva de invatat de la ei: ingrijorarea nu va rezolva niciodata o problema, in timp ce o atitudine pozitiva ne-ar putea usura greutatea de pe umeri.

Astrologii sunt de parere ca optimism gasim la toate zodiile (desi Racul si Fecioara sunt cei mai predispusi spre pesimism), insa exista o singura zodie al carei optimism este de neinfrant: Sagetatorul. Acest semn de foc crede in magie, vrea sa vada cele mai frumoase locuri din lume si depaseste greutatile cu maiestrie, pentru ca vrea sa treaca la cea mai buna parte a existentei: explorarea si aventura.

Iata de ce Sagetatorul este maestru in a trai intens, frumos si cu zambetul pe buze:

Se lasa dus de val

Semnele zodiacale care se incadreaza intre doua anotimpuri, ceea ce astrologii numesc „semne mutabile”, intruchipeaza energia schimbatoare a tranzitiilor naturii. Sagetatorul se incadreaza in ultimele zile de toamna si prima raceala a iernii, ceea ce inseamna ca e flexibil, deschis si relaxat. Sa-si puna rucsacul in spate si sa exploreze noi teritorii, sa adopte o noua ideologie politica sau sa-si schimbe parcursul in cariera sunt lucruri care nu-l sperie pe un Sagetator. In loc sa-si analizeze fiecare miscare, acest semn de foc este fluid, preferand sa actioneze in functie de starea sa din acel moment.

In loc sa ne agatam de planuri si de asteptari mari, puteam sa invatam sa traim si noi cu inima usoara, la fel ca Sagetatorul.

Semnul care iti arata ca totul va fi bine, in functie de zodia in care te-ai nascut

Stie sa rada de situatiile incomode

Un Sagetator nu se „ineaca” in dezamagirile vietii. In schimb, pluteste deasupra lor cu o ireverenta care care ii este caracteristica doar lui. Daca treci printr-o despartire, prietena ta Sagetator va gasi o modalitate sa spuna ceva amuzant despre fostul tau partener, sa te faca sa razi si sa realizezi ca n-ai pierdut nimic.

Planurile si obiectivele viitoare sunt importante, trebuie sa acceptam ca drumul nostru nu este niciodata liniar. Ca ganditori filosofici ai zodiacului, Sagetatorii ne inspira sa imbratisam absurdul vietii: sa radem de insulte, sa ne vopsim parul mov sau sa decidem ca e timpul pentru o excursie chiar atunci cand problemele promit sa ne tina pe loc. Pana la urma, nimic nu pare prea serios cand iti dai seama ca existi pe o piatra care circula cu viteza in jurul unei mingi de foc.

Sparge barierele mentale

Sagetatorul este condus de planeta Jupiter, simbolul astrologic al credintei, norocului si nelimitarii. Poreclit „Gigantul gazos”, Jupiter e caracterizata de extindere (are 79 de luni). Jupiter este cunoasterea pe care o cautam atunci cand invatam o limba straina, cresterea spirituala la care aspiram atunci cand meditam. Eliberandu-se de constrangeri, reguli sau asteptari, Sagetatorul este o zodie fara margini. O simpla curiozitate despre plante se poate transforma intr-o misiune pe tot parcursul vietii de a proteja padurile. O calatorie interesanta de weekend se poate extinde intr-o perioada de cinci ani in Africa de Sud. Optimismul Sagetatorului se naste din ideea in care crede cel mai mult: ca totul este la indemana.

Foto: Unsplash.com.