Cele mai bune facultati de informatica din lume

1
De Cristina Tudor
1 feb. 2021

Cu companii precum Facebook, Apple si Google care domina lumea, este normal sa vrei sa te interesezi care sunt cele mai bune facultati de informatica din lume.

Cu atatea domenii diferite, de la divertisment, mass-media si jocuri la cumparaturi, servicii bancare si chiar munca online, nu este o surpriza faptul ca inginerii de software sunt foarte cautati.

Au trecut de mult timpurile in care un specialist in informatica era considerat geek. A sti sa programezi iti poate asigura o cariera stralucita, mai ales daca esti absolventul uneia dintre cele mai bune facultati de informatica din lume.

Prin urmare, ne-am uitat in curtile vecinilor si am alcatuit un top cu cele mai bune 10 facultati de informatica din lume. Daca esti un programator talentat, ai ambitie, creativitate si impuls al actiuni, una dintre aceste scoli te poate ajuta sa-ti realizezi potentialul.

University of Toronto (Canada)

Infiintata initial in 1827 sub conducerea coloniala, Universitatea din Toronto are o puternica traditie in inovare si descoperire STEM. Ca urmare a contributiilor sale la stiinta, universitatea primeste acum cea mai mare suma de finantare pentru cercetarea stiintifica din Canada.

Studentii in domeniul informaticii de la Universitatea din Toronto exploreaza subiecte cu mult dincolo de sfera programarii de baza si au acces la facilitati de ultima generatie. Cei care au visuri de antreprenori au, de asemenea, acces la reteaua si resursele personalizate ale scolii.

Scoala se mandreste cu cinci castigatori ai Premiului Turing, in timp ce influentii informaticieni William Kahan, Eric Hehner si Calvin Gotlieb sunt toti printre absolventii sai.

ETH Zurich (Elvetia)

Adesea clasata ca una dintre cele mai bune universitati din Europa, Eidgenössische Technische Hochschule Zürich – sau ETH Zürich, pe scurt – este o institutie influenta in lumea STEM, cu Albert Einstein printre absolventii sai.

Totusi, universitatea isi pune amprenta nu doar in stiinta si medicina. Programul de informatica al scolii ofera o baza puternica in ingineria electrica si matematica, precum si optiuni suplimentare adaptate interesului elevului. In timp ce primul an este predat in intregime in limba germana, multe dintre modulele din al doilea si al treilea an sunt in limba engleza.

Scoala se mandreste cu un castigator al Premiului Turing, in timp ce absolventi notabili din domeniul informaticii includ directorul IEEE si profesorul de la Harvard, Hanspeter Pfister, pionierul ingineriei software si profesorul ETH Zürich Niklaus Wirth si legendarul matematician John von Neumann.

Citeste continuarea pe Life.ro.

Foto: Unsplash.com.