Cele mai bune seriale cu femei antreprenor. Povesti inspirate din realitate, care te vor emotiona

1
De Cristina Tudor
11 mai 2021

Sunt filme care ne arata ca drumul catre succes nu e niciodata presarat cu petale de trandafir, dar cata vreme stii ce vrei si unde iti doresti sa ajungi, limitele sunt doar in mintile altora.

Dupa zeci de ani in care filmele pentru marele ecran, dar si serialele s-au concentrat asupra acelorasi tipare: barbati luptatori, conducatori de succes, producatorii au inceput sa aduca in fata publicului si personaje feminine determinate, care nu s-au sfiit sa depaseasca prejudecati si sa isi construiasca vietile dupa bunul plac. Astazi va prezint unele dintre cele mai bune seriale cu femei antreprenor, filme care ne arata ca drumul catre succes nu e niciodata presarat cu petale de trandafir, dar cata vreme stii ce vrei si unde iti doresti sa ajungi, limitele sunt doar in mintile altora.

Seriale cu femei antreprenor – Girlboss

Desi a fost anulat de Netflix dupa primul sezon din cauza audientelor scazute, Girlboss este un film de vazut. Bazat pe cartea cu acelasi nume a Sophiei Amoruso, fondatoarea brandului Nasty Girl, filmul spune povestea femeii care la 23 de ani a pus pe picioare o afacere de 100 de milioane de dolari pe an. Totul, de la o pasiune pentru haine vintage si un curaj pe care unii l-ar cataloga drept nebunesc. In doar 4 ani de la lansarea afacerii sale devenea una dintre cele mai bogate femei de afaceri ale caror averi au fost facute cu forte proprii.

Dar Girlboss nu este doar despre drumul catre o afacere infloritoare, ci si despre trairile pe care le au multe dintre femei, mai tinere sau mai putin tinere. Este despre incercarile de a gasi un loc de munca care sa-ti placa, nu doar sa-ti sustina existenta, despre a pendula intre vise si dorinte pe de o parte si responsabilitati, pe de alta parte, dar si despre intelegerea iubirii si a relatiilor, in general.

Selfmade: Inspired by the Life of Madam C.J. Walker

Miniseria difuzata de Netflix prezinta povestea primei femei din istoria SUA devenita milionara prin forte proprii. Sarah Breedlove s-a nascut intr-o familie de sclavi din Louisiana si a fost primul copil din familie devenit liber. Asta nu i-a oferit insa nici accesul la educatie, nici o viata usoara. A ramas de mica fara parinti, cumnatul o abuza, s-a maritat la 14 ani ca sa scape de el, a nascut o fetita, apoi a ramas vaduva la nici 20 de ani. S-a angajat ca spalatoreasa si muncea zi-lumina ca sa ii ofere fiicei sale sansa de a merge la scoala. Munca grea si conditiile precare de trai au facut-o sa isi piarda o mare parte din par. Incercand sa repare acest lucru a descoperit nu doar ca are talente reale de vanzator, dar ca poate face chiar ea produse mai bune decat cele pe care le folosise.

Citeste continuarea pe Life.ro.

Foto: PR.