Cele mai frumoase drumuri din Italia. Carari latine ce nu trebuie ocolite

1
De Cristina Tudor
11 feb. 2021

Cu orasele sale in varf de deal, cu coastele accidentate si peisajele luxuriante, e greu de ales cele mai frumoase drumuri din Italia.

Italia in sine este o poezie, o opera de arta, insa am reusit sa alegem sapte dintre cele mai frumoase itinerarii de poveste.

Cele mai frumoase drumuri din Italia: regiunea viticola Toscana

Cei gurmanzi vor fi innebuniti dupa o calatorie cu masina in tinutul rural al Toscanei, faimos pentru peisajele sale pastorale ce cuprind culturi de vita de vie si plantatii de maslini. Pentru a te delecta cu imaginea specifica Toscanei, porneste din Florenta spre sudul Italiei pe drumul S22. Dupa 30 de minute vei intra in regiunea viticola Chianti. Drumul este destul de liber asa ca te poti bucura in pace de priveliste. Zabaveste cat vrei pe strada in zig zag din Chianti si Greve iar apoi opreste-te in Gimignano, orasul medieval cunoscut pentru turnurile sale si plimba-te pe strazile lui inguste. In functie de cat timp ai la dispozitie, poti alege sa-ti petreci noaptea in acest oras, iar a doua zi de dimineata sa pornesti spre Siena, mai apoi, tot spre sud sa mergi spre Buonconvento si Pienza si sa inchei calatoria cu spectaculosul Val D’Orcia, probabil cea mai uimitoare intindere rurala din Toscana.

Cele mai frumoase drumuri din Italia: Salento, Puglia

Nu ai auzit de Puglia? Aceasta regiune gazduieste unul dintre cele mai spectaculoase locuri din Italia, Salento si, chiar daca e cale lunga pana in sud, chiar merita vizitata. Drumul pe coasta Salento cuprinde stanci uriase, golfuri turcoaz si turnuri antice folosite odata pentru a avertiza satele de apropierea armatelor si a piratilor. Cea mai inspirata alegere este sa incepi calatoria din Santa Maria di Leuca, un orasel cu plaje nisipoase si arhitectura orientala, sa traversezi Otranto unde vei gasi o multime de restaurante cu mancare locala si o multime de alei pe care sa te plimbi pe malul marii, iar apoi, sa inchei calatoria in Galliapoli, cunoscut drept Ibiza al Pugliei datorita cluburilor si vietii de noapte.

Citeste continuarea pe Life.ro.

Foto: Instagram/@andiamoconnoi_