Cele mai frumoase plaje din Grecia, Bulgaria si Turcia

1
De Cristina Tudor
28 iun. 2021

E vara, moment cum nu se poate mai bun sa visam la zile lungi, calduroase, petrecute pe plaja, cu o cafea rece alaturi.

E adevarat, pe litoralul nostru ajungi mai repede, dar parca o vacanta in Grecia sau Turcia are cu totul alt farmec, mai ales daca iti place sa descoperi locuri noi si primitoare. Nici Bulgaria nu e deloc de lepadat. E greu sa spui care sunt cele mai frumoase plaje din Grecia, Bulgaria si Turcia, mai ales ca oferta este atat de mare si diversa, dar daca stii ce vrei si ce-ti place devine foarte usor sa gasesti ceva pe plac.

Cele mai frumoase plaje din Grecia – Plaja Elafonissi

Cunoscuta si sub numele de „plaja roz”, Elafonissi apare frecvent in topurile cu cele mai frumoase plaje din lume. Aflata in sud-vestul insulei Creta, plaja Elafonissi este declarata zona protejata, asa ca nici prin cap sa nu-ti treaca sa culegi vreo scoica de acolo. Aspectul salbatic este completat perfect de nisipul fin, cu o culoare unica, apa azurie si dunele de nisip.

Plaja Balos

Tot in Creta, in apropierea orasului Kissmos, descoperim o alta plaja superba, vizitata des in trecut de printul Charles si printesa Diana. Peisajul este si aici unul salbatic, iar apa, de un turcoaz de la care cu greu iti poti lua ochii. Apa nu este deloc adanca, asa ca poti merge linistit cu copiii, iar nisipul fin si alb te invita sa te asezi pe el si sa te gandesti sa nu mai pleci nici macar la lasarea serii.

Plaja Simos

Pe o insula mica din sudul Greciei – Elafonisos – se gaseste cea mai frumoasa plaja din intreaga tara, conform localnicilor. Si e foarte complicat sa-i contrazici chiar daca ti-ai dori. Nisipul fin, apa in culori fermecatoare, dunele de nisip si flora unica te fac pe loc sa iti imaginezi ca asa arata raiul. In afara de sezlonguri si umbrele din paie nimic nu arata interventia omului. Abia la parcare poti gasi ceva de mancat sau baut. Dar tocmai acest lucru o face mai putin populata si te ajuta sa te bucuri mai mult de peisajul autentic.

Citeste continuarea pe Life.ro.

Foto: Unsplash.com.