Cele mai importante fenomene astrologice ale anului 2022

1
De Denisa Toma
13 ian. 2022

2022 va aduce multa iubire si compasiune, in special dupa ce trecem de primele doua luni din an.

Apoi ne asteapta schimbari importante si radicale care aduc in prim-plan iubirea de sine.

Vom avea parte si de cateva piedici, in principal din cauza celor patru perioade in care Mercur este retrograd.

Iata care sunt cele mai importante evenimente astrale ale acestui an:

Venus retrograd

Venus, planeta iubirii si a banilor, este retrograda pana pe 29 ianuarie, in zodia Capricorn. Acest aspect ne va face sa reflectam asupra chestiunilor legate de viata amoroasa si cea financiara. Ne vom confrunta cu senzatia de epuizare, incredere in sine scazuta si dificultati financiare la inceputul anului. Dar Venus retrograd nu are doar laturi negative. Este o perioada in care ne putem reconecta cu unele persoane si putem pune bazele unor parteneriate.

Conjunctiile dintre Venus si Marte

Planeta iubirii si astrul actiunii vor forma doua conjunctii in 2022. Acest aspect aduce beneficii in plan romantic si financiar. Ne determina sa ne imbunatatim parteneriatele, sa avem intalniri romantice si sa preluam controlul in privinta banilor si finantelor. Prima conjunctie dintre Marte si Venus are loc pe 12 februarie, in zodia Capricorn. Vom lua decizii importante pentru viitor, cu privire la relatii si bani. A doua conjunctie dintre aceste doua planete va avea loc pe 12 martie, in zodia Varsator.

Mercur retrograd

In acest an, Mercur va fi retrograd de patru ori, ceea ce aduce probleme de comunicare, piedici legate de calatorii, neintelegeri si probleme tehnologice. Trebuie sa verifici de doua ori o informatie pentru a te asigura ca ai inteles corect mesajul pe care l-ai primit sau pe care vrei sa il transmiti. Prima perioada in care Mercur va fi retrograd este 14 ianuarie-3 februarie, in zodiile Varsator si Capricorn. Persoane din trecut pot reveni in viata ta in aceasta perioada, in special fosti parteneri de viata, sau te poti confrunta cu o senzatie temporara de anxietate legata de bani sau dragoste.

A doua perioada a anului in care Mercur este retrograd va fi cuprinsa intre 10 mai si 3 iunie si va avea loc in zodiile Gemeni si Taur. Ne vom confrunta cu teama de a schimba modul in care facem fata lucrurilor si situatiilor noi.

A treia perioada de retrogradare a lui Mercur are loc intre 9 septembrie si 2 octombrie, in zodiile Fecioara si Balanta. Vom invata cum sa relationam mai bine cu ceilalti si cum sa comunicam clar si concis.

Cea de-a patra si ultima perioada in care Mercur este retrograd va avea loc intre 29 decembrie 2022 si 18 ianuarie 2023, in zodia Capricorn. Ne vom confrunta cu senzatia ca nu exista suficient timp pentru a realiza tot ce ne dorim, ceea ce inseamna ca trebuie sa reevaluam modul in care ne gestionam timpul.

Conjunctia dintre Jupiter si Neptun

Jupiter, planeta Norocului, si Neptun, astrul viselor si al fanteziei, vor forma o conjunctie in zodia Pesti, pe 12 aprilie. Este o zi importanta pentru iubire. Vom avea o noua viziune asupra relatiilor romantice si ne vom deschide inimile pentru iubirea neconditionata.

Jupiter

Planeta norocului si a expansiunii se va afla in prima parte a anului in zodia Pesti. Pe 10 mai intra in Berbec, unde va ramane pana pe 28 octombrie. Acest tranzit ne va face putin mai egoisti, dar ne permite sa ne urmam telurile. Jupiter intra apoi din nou in Pesti, in perioada 28 octombrie-20 decembrie, care va fi marcata de misticism si compasiune. Jupiter se intoarce in Berbec pe 20 decembrie, unde va ramane pana pe 16 mai 2023.

Nodurile destinului

Nodul Nord si Nodul Sud schimba semnele o data la un an si jumatate. Acestea ne arata care sunt lectiile karmice pe care trebuie sa le invatam. Pe 18 ianuarie, nodurile destinului se schimba pe axa Taur-Scorpion.

Nodul Nord va fi in Taur, ceea ce aduce parteneriatele pe primul plan si in acelasi timp ne indeamna sa ne bucuram de micile placeri ale vietii. Este momentul sa lasam in urma trecutul si sa facem pace cu prezentul.

Nodul Sud se va afla in Scorpion si ne forteaza sa renuntam la nevoia de a folosi banii sau tehnicile de manipulare pentru a obtine ceea ce ne dorim.

Aspectul dintre Uranus si Nodul Nord

Uranus, planeta transformarilor radicale, va forma un aspect cu Nodul Nord pe 31 iulie. Acest lucru va aduce o schimbare radicala in economie, politica, mediu si modul in care folosim resursele alimentare. Este un moment in care intreaga lume se orienteaza asupra viitorului.

Eclipsele anului 2022

In acest an vor avea loc patru eclipse. Eclipsele scot la lumina si dezvaluie lucruri pe care nu le-am observat inainte. Necesita actiune imediata, ceea ce le transforma in indicatori ai unor evenimente importante. O eclipsa de soare va avea loc pe 30 aprilie, in zodia Taur. Ne indeamna sa punem accent asupra relatiilor, sa ne odihnim si sa ne folosim talentele creatoare pentru a obtine lucruri marete.

Eclipsa de Luna din Scorpion, de pe 16 mai, aduce probleme de comunicare. Este esential sa fim directi in ceea ce priveste exprimarea sentimentelor si emotiilor.

Pe 25 octombrie are loc o eclipsa de soare in Scorpion, ce ne indeamna sa ne schimbam si sa evoluam.

Eclipsa de Luna din Taur, de pe 8 noiembrie, ne forteaza sa punem pe locul doi propriul ego si sa ne dedicam persoanelor si cauzelor pe care le iubim, indiferent de costuri.

Marte retrograd

Marte este retrograd o data la fiecare doi ani. Aceasta planeta reprezinta energia, pasiunea si modul in care ne exprimam vointa. Atunci cand Marte este retrograd ne simtim lipsiti de energie si suntem mai pasivi ca de obicei. Perioada de retrogradare a lui Marte va avea loc in zodia Gemeni. Incepe pe 30 octombrie 2022 si se incheie pe 12 ianuarie 2023. Faptul ca Marte este retrograd in Gemeni ne va face sa folosim in mod inadecvat cuvintele si sa avem o lipsa de reactie in anumite privinte.

Foto: depositphotos.com