Cele mai populare traditii de Anul Nou din intreaga lume

1
De Daniela Mitran
28 dec. 2019

Se spune ca in noaptea dintre ani poti sa atragi norocul si dragostea in viata ta. Ce faci la miezul noptii este foarte important, asa ca alege-ti cu atentie obiceiurile pe care vrei sa le practici de Revelion!

Din moment ce am vorbit de cateva traditii noi de Anul Nou, este un bun prilej sa vorbim si despre cele mai populare traditii de Anul Nou.

Iti doresti sa atragi dragostea in viata ta? Sa castigi mai multi bani sau sa ai mai mult noroc in 2020?

Ce ai spune sa incepi o lista cu obiceiuri de Revelion, apoi sa le bifezi pe cele cu care rezonezi?

Care sunt cele mai populare traditii de Anul Nou

Fie ca alegi sa mananci struguri la miezul noptii, fie ca alegi sa porti ceva rosu sau sa imbratisezi o persoana draga, aceste traditii iti vor aduce prosperitate si noroc.

Nu uita! Este esential sa crezi in ele, daca vrei sa se indeplineasca. Magia porneste intotdeauna din interior!

Petrece noaptea dintre ani cat mai zgomotos

Aceasta este in mod sigur una dintre cele mai populare traditii de Anul Nou. Se spune ca la miezul noptii este bine sa faci cat mai mult zgomot pentru a alunga spiritele rele. Noi nu credem in astfel de povesti, insa credem in energii negative si pozitive. Daca vrei sa te descotorosesti de tot ceea ce te apasa, dezlantuie-te cat mai mult! Te vei scutura de orice energie negativa si te vei simti mai bine. Incearca! 🙂

Poarta ceva rosu

Este o alta traditie pe cat de cunoscuta, pe atat de practicata. In fiecare an, in seara de Revelion, se spune ca este bine sa porti ceva rosu. Poate fi o piesa de lenjerie intima, un accesoriu sau chiar un ruj. Acest obicei, posibil imprumutat din America Latina, te va ajuta sa atragi dragostea in viata ta.

Fa curatenie generala in casa

Curatenia generala este uneori obositoare, insa necesara. In America Latina si in China se considera ca aceasta activitate ajuta la indepartarea energiilor negative. In timpuri mai vechi, se considera ca aceasta activitate alunga spiritele rele din casa. In orice caz, este bine sa faci curat, te vei simti mai bine, iar casa ta va avea un aer proaspat.

Amana curatenia pentru alta zi

In timp ce foarte multi oameni cred ca este bine sa faci curatenie generala in ultima zi din an, exista si o superstitie. Aceasta isi are originea in China antica, perioada in care oamenii credeau ca spalatul rufelor sau aruncarea gunoiului in noaptea dintre ani aduce ghinion.

Asigura-te ca ai bani in portofel

Nu stim unde isi are originea aceasta traditie, insa este in mod sigur una extrem de populara. Se spune ca in noaptea dintre ani este bine sa ai bani asupra ta sau in portofel. Acest obicei iti aduce noroc si prosperitate.

Mergi la cumparaturi inainte de Anul Nou

Goana dupa cadouri si alimente poate fi istovitoare in fiecare an, insa este si aducatoare de noroc. Se spune ca este bine sa ai cat mai multe alimente in casa in seara de Revelion. Acest obicei este aducator de belsug, asa ca fa-ti lista de cumparaturi!

Foto: Instagram – @mikutas