Cele mai timide 5 zodii. Ce le determina sa fie atat de rezervate

1
De Cristina Tudor
25 feb. 2020

Exista o diferenta majora intre persoanele timide si cele introverite, chiar daca oamenii confunda frecvent aceste doua notiuni.

Un introvertit are nevoie sa petreaca mult timp de unul singur si poate deveni anxios atunci cand e inconjurat prea mult timp de alte persoane. Pe de alta parte, o persoana timida nu vrea neaparat sa fie singura, dar poate fi ezitanta sau nesigura atunci cand se afla intr-un grup.

Uneori, oamenii timizi se simt nesiguri, de parca cuvintele lor nu sunt suficient de demne pentru a fi impartasite sau doresc sa se asigure ca orice spun este corect si bine. Ei nu vor sa incurce pe nimeni sau sa esueze, ceea ce poate pune foarte multa presiune asupra lor chiar si in cele mai nesimnificative interactiuni.

Zodiile timide sunt adesea cei mai atenti oameni din jur, iar a nu rani pe cineva cu vorbele lor este unul dintre obiectivele principale.

Nu toti oamenii timizi sunt timizi in orice circumstanta, pot fi rusinosi in jurul strainilor, dar extrem de relaxati si deschisi atunci cand sunt inconjurati de prieteni sau familie.

Din fericire, astrologia este un ghid care iti poate dezvalui daca esti o persoana timida sau nu si te poate ajuta sa ii cunosti mai bine pe cei din jurul tau:

Fecioara

Fecioara pare uneori timida deoarece gandeste intotdeauna inainte de a vorbi. E foarte atenta la ceea ce spune si nu vrea sa para ca nu stie despre ce vorbeste. In plus, ea ia in considerare efectele pe care verbalizarea gandurilor lor le va avea asupra altor persoane sau chiar a lor. Fecioara poate sa ezite si sa se gandeasca la ce va spune, lipsidu-i curajul de a se exprima, asa ca ii va fi destul de incomod atunci cand incearca.

Rac

Racul poate parea timid pentru ca el este un asculator grozav si ii pasa foarte mult de ceea ce ii impartasesc ceilalti. Nu se grabeste sa vorbeasca sau sa intrerupa, asa ca in marea majoritate a timpului se concentreaza pe raspunsuri. Cand Racul este tacut, se intampla pentru ca analizeaza si ia in considerare tot ce se intampla in jurul lui. Uneori, cea mai atenta si puternica persoana dintr-un grup este cea care asculta linistit in loc sa incerce cu disperare sa preia controlul discutiei.

Citeste continuarea pe Eva.ro.

Foto: Getty Images.