Copiii cu malformatii la inima au nevoie de inimile noastre mari ca sa se faca bine

1
De Teodora Tirca
18 feb. 2022

Un copil care vine pe lume cu o malformatie la inima si are nevoie de o operatie de urgenta este intr-o lupta contra-cronometru pentru viata. Fiecare dintre noi poate pune umarul in aceasta lupta.

1.500 de copii au nevoie in fiecare an in Romania de o operatie la inima. Unii au sansa sa se opereze in strainatate, altii isi asteapta randul in tara. Doar ca, de cele mai multe ori, atunci cand vorbim despre malformatii cardiace, interventia chirurgicala de care e nevoie nu poate astepta.

Astazi, in Sectia de Cardiochirurgie a Spitalului Marie Curie pot fi operati doar 200 de copii anual. Si nu vorbim doar despre operatia in sine, ci despre intregul protocol prin care un copil, intr-o astfel de situatie, trebuie sa treaca. Dar prin extinderea sectiei, numarul lor poate fi de doua ori mai mare.

Asa ca Asociatia Inima Copiilor, care a construit sectia in urma cu mai bine de zece ani, a inceput strangerea de fonduri pentru a transforma acest plan in realitate. Iar NN a donat 500.000 de euro in 2021 si dubleaza fiecare donatie individuala prin SMS.

Pentru inimile micutilor, fiecare 2 euro conteaza! Cu un SMS cu textul LOVE trimis la numarul 8844, impreuna putem face foarte mult. Ajuta si tu un copil cu malformatii la inima sa creasca mare!

 Tu donezi 2 euro, NN iti dubleaza donatia si un copil are sansa sa primeasca la timp operatia de care are nevoie si, mai departe, sa faca primii pasi, sa exploreze lumea si sa traiasca o viata normala. Un gest atat de mic poate avea un impact urias asupra vietii unui copil care vine pe lume cu malformatii cardiace. Gestul tau poate, in fapt, sa daruiasca viata.

Lucrarile pentru extinderea Sectiei de Cardiochirurgie a Spitalului de Copii Marie Curie vor incepe in prima parte din 2022, iar planul este ca totul sa fie gata in aproximativ un an si jumatate.

La final, peste 400 de copii vor putea primi ajutorul de care au nevoie si o sansa in plus la o viata normala. Sectia va avea o suprafata de doua ori si jumatate mai mare decat acum. O a doua sala de operatii va fi pregatita si echipata cu aparatura moderna pentru a ajuta inimile mici. Mai mult, locurile la terapie intensiva cardiaca vor ajunge la 15-20, de aproximativ trei ori mai multe decat azi, iar locurile in saloanele in care sunt ingrijiti copiii inainte si dupa operatie vor creste la 25.

Sectia de Cardiochirurgie a Spitalului de Copii Marie Curie este unul dintre cele mai moderne centre medicale de specialitate din Romania. Anul 2020 a fost cel mai intens din toata istoria sectiei si primul an in care echipa chirurgicala a lucrat continuu, Cardiochirurgia de la Marie Curie fiind singura din tara care primit si tratat fara intrerupere copii nascuti cu malformatii cardiace.

 Trimite si tu un SMS cu textul LOVE la 8844 si doneaza 2 euro pentru inimile micutilor care lupta pentru viata.

Foto: depositphotos.com; PR.