Cum sa ai meniul perfect pentru masa de Craciun fara sa petreci ore in sir in bucatarie

1
De Georgiana Dorobantu
17 dec. 2024

Mesele impreuna ne aduc bucurie. Farmecul sarbatorilor este dat tocmai de aceasta asteptare – asteptarea de a fi alaturi de cei dragi, de a ne oferi cadouri, de a rade si a ne simti bine impreuna si de a savura preparate delicioase alaturi de cei mai importanti oameni din vietile noastre.

Cumva, toate pregatirile pentru Craciun sunt menite de a construi acel moment perfect de apropiere pe care il asteptam tot anul. Este acea zi in care uitam de diferente de opinie, de dificultati si tot felul de alte mici detalii care ne fac uneori sa nu ne apreciem suficient unii pe ceilalti.

Desi cumva Craciunul si pregatirile pentru Craciun sunt cam la fel pentru cei mai multi dintre noi, sunt in acelasi timp diferite pentru fiecare in parte. Iar asta nu face altceva decat sa-i sporeasca farmecul acestei sarbatori minunate.

De exemplu, cand impodobesti bradul? La inceput de decembrie, ca sa te poti bucura de el mai mult timp, sau chiar in noaptea de Ajun, ca sa-ti amintesti de farmecul copilariei? Esti adepta curateniei generale inainte de sarbatori sau esti convinsa ca Mos Craciun nu vede chiar atat de bine si oricum nu-i pasa ca nu ai sters geamurile? Sa nu mai vorbim de meniul pentru masa de sarbatoare… preferintele sunt atat de diferite si in acelasi timp similare, incat am putea scrie o carte despre asta. Sarmalele pot fi de toate felurile – de la cele traditionale cu carne porc si pana la sarmale cu carne de pasare sau chiar cele vegetariene. Dar oricum le-am prefera, de obicei nu lipsesc de pe mesele noastre in ziua de Craciun.

Adevarul este ca ne-am dori cate putin din fiecare preparat traditional delicios, dar cine mai are in ziua de azi timpul si energia pentru a le pregati cu putin timp inainte de Craciun? Prioritatile noastre s-au schimbat mult de-a lungul generatiilor si este perfect in regula. Probabil iti amintesti orele (daca nu chiar zilele!) petrecute de mama sau bunica inainte de orice sarbatoare importanta pentru a gati de la A la Z un meniu complet de preparate traditionale. Chiar daca iti place sa gatesti, trebuie sa recunoastem ca a sta ore in sir in bucatarie este un chin si nu face altceva decat sa-ti rapeasca din timpul pretios pe care ar trebui sa-l petreci cu cei dragi.

Din fericire, in prezent exista solutii excelente care imbina perfect cele doua situatii: poti avea masa incarcata cu tot ce poftesti si ce iti place mai mult din preparatele de Craciun, iar in acelasi timp sa faci ce vrei cu timpul tau. Secretul este sa comanzi un meniu complet, cu preparate autentice, exact ca cele facute de mama sau bunica. Cei de la Bucate pe Roate, o companie de catering cu o experienta vasta si o echipa de peste 50 de profesionisti, ti-au pregatit o gama variata de preparate traditionale si nu numai din care sa-ti creezi propriul meniu de Craciun, exact pe gustul tau si al familiei tale.

Realizate din cele mai proaspete ingrediente, de bucatari desavarsiti, preparatele vor fi livrate imediat inainte de Craciun, pe 23 si 24 decembrie. Este important de retinut ca poti comanda direct de pe site-ul bucateperoate.ro, cu cel putin 48 de ore in avans. De asemenea, transportul este gratuit in Bucuresti la comenzile de peste 300 de lei.

Optiunile din care poti alege sunt cat se poate de variate. De exemplu, pentru ca am vorbit ceva mai sus despre cat de diferite sunt optiunile fiecarei familii in ceea ce priveste sarmalele de Craciun, propunerile Bucate pe Roate sunt sarmalutele de porc traditionale sau sarmalute cu orez si ciuperci, un preparat vegan.

Si la capitolul ciorbe ai de unde alege pentru masa de Craciun: de la ciorba de curcan cu taitei de casa, ciorba cu perisoare de porc, ciorba de vacuta sau ciorba de legume.

Bineinteles, nu ar fi Craciunul fara pomana porcului, carnati de casa, toba de casa sau piftie de porc, toate pregatite cu iscusinta de chefii Bucate pe Roate, companie de catering certificata FSSC (Food Safety System Certification), standard recunoscut de GFSI (Global Food Safety Initiative). Poti alege oricare aceste preparate traditionale delicioase, si multe altele, pentru a crea meniul care ti se potriveste cel mai bine.

Cozonacul, un alt preparat traditional aflat la loc de cinste pe mesele noastre la orice sarbatoare, nu lipseste din oferta lor pentru masa de Craciun. Insa acest desert atat de iubit are o istorie cu suflet pentru specialistii Bucate pe Roate, dupa cum o spun chiar ei:

„Pe parcursul ultimilor 13 ani, intregul Univers Gastronomic Bucate pe Roate s-a invartit in jurul perfectionarii cozonacilor. Ne-am straduit sa ii facem cat mai pufosi, sa ii umplem cu multa nuca si stafide, sa punem cacao pe masura si sa ii rumenim exact cat este necesar.
Istoria retetei noastre dateaza de peste 3 generatii, dar a suferit multe modificari pentru a ajunge la gustul de azi. Am mai adaugat untul de calitate superioara, stafidele si lamaia rasa, plus cuptoarele electrice care imbunatatesc considerabil reteta originala. Pentru toti iubitorii de cozonac, aceasta reteta reprezinta cautarea fanteziei de Craciun.”

Iar daca vrei mai mult dulce pe masa ta de Craciun, atunci poti opta si pentru un tort Carrot Cake absolut delicios, care in acelasi timp arata spectaculos prin decorul sau specific acestei sarbatori.

Sper ca te-am convins ca merita sa te bucuri de timpul tau, pe care sa-l petreci asa cum iti doresti, alaturi de cei dragi, in loc sa-l irosesti in bucatarie. Specialistii priceputi de la compania de catering Bucate pe Roate se vor asigura ca masa ta de Craciun va fi plina de toate bunatatile pe care ti le doresti. Descopera aici meniul complet si nu uita sa comanzi cu cel putin 48 de ore in avans!

Foto: depositphotos.com; bucateperoate.ro