Cum sa economisesti bani atunci cand cumperi alimente

1
De Cristina Tudor
31 dec. 2019

Ti se pare ca sumele cheltuite sunt prea mari comparativ cu mesele pe care le obtii de-a lungul saptamanii? Afla cum sa economisesti bani cand cumperi alimentele si cum sa le pastrezi.

In fiecare an aproximativ 7 milioane de tone de alimente sunt aruncate, cu o medie de aproximativ 5 kg pe familie.

Aceste cifre ar trebui sa-ti dea de gandit mai ales daca ti se pare ca nu folosesti eficient banii pe care ti i-ai alocat pentru cumpararea alimentelor. Daca stii cum sa economisesti bani la supermarket, dar si cum sa pastrezi alimentele, le vei putea utiliza in conditii optime, te vei incadra in costuri si vei evita risipa de alimente. Este esential sa te gandesti ce retete vrei sa prepari pentru a nu cumpara niste ingrediente de care nu vei avea nevoie.

De asemenea, trebuie sa iei in calcul alergiile sau intolerantele alimentare ale celorlalti membri ai familiei atunci cand te hotarasti ce trebuie sa cumperi.

Iata cum sa economisesti bani la supermarket si acasa, prin utilizarea integrala a alimentelor cumparate:

1. Protejeaza cartofii

Daca depozitezi cartofii intr-un spatiu adecvat poti dubla perioada in care pot fi utilizati. Alege un loc racoros si ferit de lumina, cu temperatura cuprinsa intre 5 si 8 grade.
Ii poti pastra in camara, dar nu ii tine in frigider. Pune cartofii in pungi de hartie sau in saci pentru a absorbi umiditatea in exces. Intunericul va preveni mucegairea sau incoltirea cartofilor. In acest fel cartofii pe care i-ai cumparat vor putea fi folositi timp de o luna.

2. Nu cumpara salata la punga

Salata se va ofili rapid odata ce ai deschis punga. Cel mai bine este sa cumperi cate o salata proaspata direct din piata sau sa folosesti spanac crud, pe care il poti congela daca observi ca are tendinta sa se ofileasca.

3. Foloseste produsele lactate mai mult timp

Ai un litru sau chiar doi de lapte in frigider si ai observat ca se apropie data expirarii? Nu este nevoie sa arunci laptele imediat si sa cumperi altul. Il poti congela in recipiente etanse, iar atunci cand ai nevoie de lapte la o reteta va fi la fel de gustos.

Citeste continuarea pe Eva.ro.

Foto: Getty Images.