Cum vor arata calatoriile in viitorul apropiat: 7 lucruri care se vor schimba in urma pandemiei COVID-19

1
De Irina Constantin
11 mai 2020

Daca adori sa calatoresti, probabil ca aceasta perioada te face sa iti pui o multime de intrebari.

Aveai deja numeroase planuri de vacanta si zeci de locuri pe care voiai sa le vizitezi in viitor?

6 capcane care te expun riscului infectarii cu COVID-19: Cum sa le eviti

Ei, bine, se pare ca situatia actuala ne face sa ne reconsideram optiunile. Calatoriile in 2020 reprezinta un subiect delicat, dar care incepe sa fie abordat din ce in ce mai des.

7 lucruri care se vor schimba in ceea ce priveste calatoriile in 2020 si nu numai:

1. Mastile de protectie vor deveni ceva comun

Daca, pana acum, in vacante nu vedeai prea multe persoane cu masti chirurgicale, lucrurile se vor schimba. Masca va deveni o priveliste comuna, cel putin pentru o perioada de timp.

5 semne ca anxietatea provocata de coronavirus devine o amenintare pentru sanatatea ta mentala

Acest lucru nu este doar o masura de preventie optionala, ci una necesara. Companiile aeriene si localurile vor impune folosirea mastilor in spatiile inchise si aglomerate, precum si in avioane.

2. Aeroporturile vor dezvolta noi reguli si sisteme

Erai obisnuita cu rutina de dinainte de zbor, cu procesul de check-in si securitate? De acum inainte, aceasta rutina va suferi destul de multe schimbari.

Pentru inceput, cozile interminabile de la poarta de imbarcare si aglomeratia de langa banda cu bagaje vor disparea.

Apoi, identificarea si accesul pe baza biletelor de avion printate vor fi inlocuite de inovatii tehnologice, precum identificarea faciala sau pe baza de amprenta.

3. Avioanele vor fi mai goale decat de obicei

Companiile aeriene vor lua o serie de masuri de protectie, pentru ca toate calatoriile in 2020 si din viitor sa fie mai sigure, atat pentru pasageri, cat si pentru echipa de la bordul aeronavei.

5 decoratiuni si accesorii pentru casa care iti vor face autoizolarea mai usoara

De aceea, cand vei zbura spre destinatia ta, vor exista ceva mai multe locuri libere in avion, pentru a limita interactiunea fizica dintre pasageri.

4. Asigurarile de calatorie vor deveni un standard

Daca pana acum te bazai pe noroc, lucrurile sunt pe cale sa se schimbe. Asigurarea de calatorie va deveni ceva mult mai des solicitat, fie ca este vorba despre o calatorie de cateva zile sau despre o vacanta lunga, atent planificata.

5. Preferintele in materie de cazare se vor schimba

La capitolul cazare, oamenii se vor feri de hotelurile supraaglomerate, cu spatii comune pentru mic dejun sau relaxare. In schimb, optiunile precum Airbnb vor avea mai multe solicitari.

Totusi, unele lanturi hoteliere vor profita de reputatia construita in timp si vor promova serviciile premium pe care le ofera: camere impecabile, dezinfectate dupa cele mai stricte norme.

6. Calatoriile locale vor creste in popularitate

Cu siguranta, calatoriile in tara vor deveni din ce in ce mai cautate. Oamenii vor dori vacante sigure, pentru care nu vor fi nevoiti sa se expuna in aeroporturi sau aeronave.

Astfel, vom asista la un viitor petrecut mai aproape de casa, fie la munte, fie pe litoral. Totodata, trendul casutelor rustice din zone izolate se va dezvolta, fara indoiala.

7. Vom pleca in mai multe excursii in natura

Calatoriile in 2020 vor fi caracterizate de siguranta, precautie si distantare sociala. Astfel, vom face mai multe excursii cu masina personala si vom vizita zone mai putin faimoase.

Asadar, resorturile aglomerate si statiunile celebre vor fi ocolite in favoarea plajelor salbatice si zonelor montane mai putin faimoase.

Foto: Unsplash.com