Dana Sota: „Este minunat sa fii femeie si ar trebui sa ne amintim in fiecare secunda lucrul asta”

1
De Cristina Tudor
27 sept. 2020

Dana Sota are peste 20 de ani de experienta in industria frumusetii.

Acum mai bine de 20 de ani a deschis primul centru de estetica de la noi. Asa a ajuns, dupa ani sa fie supranumita de cei din industria frumusetii din Romania „beauty guru”.

La cei 57 de ani ai sai, Dana Sota pare a fi cea mai buna prietena cu timpul, pentru ca arata ca la 40 de ani, iar secretul tineretii si frumusetii sale este punctul de interes al comunitatii sale numeroase. Are 55-58 de kilograme de peste 25 de ani si un stil de viata echilibrat si disciplinat.

Iar anul acesta a lansat un „Manifest pentru feminitate” – o incercare de a le arata femeilor ca ,,exista viata” si dupa 40-50 de ani. In care incearca sa abordeze teme tabu, astfel incat sa le ajute pe femei sa isi accepte varsta, sexualitatea dupa 40 de ani, menopauza. Dar cum facem sa ne simtim bine in pielea noastra? Cum invatam sa acceptam complimentele? Si cum a aparut metoda SOTA si ce inseamna ea?

Dana Sota, povesteste-ne putin despre „Manifest pentru feminitate” …

Am lansat de curand pe blogul meu acest „Manifest pentru feminitate” unde abordez teme mai putin dezbatute public, asa-zise tabu. Este vorba despre cum ne acceptam varsta, sexualitatea dupa 40 de ani, menopauza, cum facem sa ne simtim bine in pielea noastra incercand sa devenim mereu cea mai buna versiune a fiecareia dintre noi. Am povestit prin prisma experientelor personale, dar si a prietenelor apropiate despre toate acestea, dorind sa insuflu femeilor de orice varsta increderea ca „se poate” sa arati bine si sa fii atragatoare, indiferent de cati ani arata buletinul.

Spuneai ca varsta este inca un subiect tabu la noi, ce am putea face pentru a depasi aceasta situatie?

In general varsta este un subiect tabu, nu numai la noi, de aceea peste tot in lume apar din ce in ce mai des figuri publice de peste 50 de ani. Toate au de transmis acelasi mesaj, ca iti poti accepta varsta, te poti bucura de orice etapa din viata si te poti simti bine in pielea ta. Este vorba de mentalitate, aici trebuie sa lucram prima data. Atat la propria mentalitate, dar si la cea colectiva care respinge ideea ca oamenii, femeile in special, dupa o anumita varsta, mai au ceva de spus sau oferit.

Cum ti se pare ca este vazuta femeia in Romania? Ti se pare ca sunt incurajate sa aiba incredere in ele, sa isi depaseasca limitele?

Femeile din mediul urban sunt foarte diferite de cele din mediul rural, nu putem vorbi la modul general. Cele din marile orase este evident ca sunt pe un alt nivel si pe o alta energie, pe cand la sate exista inca credinta ca femeia trebuie sa stea la cratita, sa faca copii si sa fie supusa barbatului. Exista foarte multe abuzuri, iar violenta domestica este prezenta din pacate la ambele categorii. Ca sa raspund si la intrebare, NU, nu cred ca femeile din Romania sunt incurajate sa-si atinga si sa-si depaseasca potentialul.

Citeste continuarea pe Life.ro.

Foto: Instagram/@danasota