5 dintre cele mai urmarite seriale TV in timpul pandemiei

1
De Cristina Tudor
29 mart. 2021

Pandemia de coronavirus le-a adus unora batai de cap multiple si munca, mai mult decat puteau duce.

Pentru altii a insemnat insa un program ceva mai liber decat de obicei, mai ales ca nu au mai pierdut vremea prin traficul sufocant si nici nu au mai avut atatea posibilitati de distractie in afara casei. Serialele au devenit o sursa importanta de deconectare si pentru unii si pentru ceilalti. De altfel, platformele de streaming au depasit 1 miliard de abonati in 2020, asa ca am cautat sa vedem care au fost cele mai urmarite seriale tv in timpul pandemiei.

The Queen’s Gambit (Gambitul reginei), Netflix

S-a scris mult despre serialul fenomen al anului trecut, care a readus sahul in atentia oamenilor din intreaga lume. Povestea lui Beth Harmon, o fetita ramasa fara parinti, care descopera sahul privindu-l jucand pe administratorul cladirii in care era orfelinatul, a devenit cea mai urmarita serie limitata din istoria Netflix. In mai putin de o luna 62 de milioane de conturi (ceea ce inseamna mult mai multi oameni) urmarisera deja filmul, iar cautarile despre sah pe Google si vanzarile de seturi de sah au explodat. Desi personajul principal este unul fictiv Walter Tevis, autorul cartii, spune ca l-a construit inspirat din marii maestri ai sportului mintii, precum Bobby Fischer, Boris Spasski si Anatoly Karpov.

New Amsterdam (Spitalul Bellevue), Netflix

New Amsterdam este cel mai discutat serial din aceste zile in mediul online, cei care l-au vizionat situandu-se in 2 tabere diametral opuse. Sunt cei care il considera un film plin de patetisme, clisee, intamplari si personaje nerealiste si sunt cei care il adora. Nu pentru ca cei din urma nu ar observa lucrurile mentionate mai sus, ci pentru ca acest serial trezeste in ei speranta si dorinta de a fi mai buni.

Bazat pe cartea de memorii a doctorului Eric Manheimer, 12 pacienti: viata si moartea in spitalul Bellevue, serialul il aduce in prim plan pe medicul Max Goodwin, care in timp ce trateaza pacienti si conduce cel mai mare spital public din New York trebuie sa se lase si el tratat pentru cancerul care a pus stapanire pe el, la fel cum i s-a intamplat autorului cartii. Intrebarea How can I help (Cum pot sa ajut?) este laitmotivul serialului si a fost preluata si in viata reala de unii dintre cei care au vizionat serialul.

Citeste continuarea pe Life.ro.

Foto: PR.