Donatii pentru copiii saraci. Cum si ce poti dona pentru a oferi un real ajutor copiilor din familii defavorizate

1
De Cristina Tudor
6 ian. 2021

Afla cum poti face si tu donatii pentru copiii saraci, la ce asociatii poti apela si, mai ales, ce nu trebuie sa faci atunci cand decizi ca vrei sa fii de ajutor.

De sarbatori ne concentram mult asupra locului in care le vom petrece, oamenilor de care vom fi alaturi, mancarurilor pe care le punem pe masa si cadourilor pe care le vom face. Sunt si oameni pentru care lucrurile astea sunt mai putin importante si pentru care, fie ca sunt sarbatori sau zile obisnuite, e esential sa ofere un ajutor celor aflati in nevoie. Iar acestia din urma nu sunt deloc putini.

Cum si ce poti dona

In mod evident, de mare ajutor sunt donatiile in bani, astfel incat cei care au nevoie de sprijin sa ii poata folosi asa cum le e de trebuinta. Pe de alta parte, in cazul ajutorului financiar exista mereu riscul ca banii sa nu aiba destinatia finala prevazuta si ajutorul sa se transforme, de fapt, in sprijinul altor persoane care ii pot folosi pentru mofturi sau dependente, nicidecum pentru o viata mai usoara pentru copii. Cel mai sigur lucru, in cazul ajutoarelor financiare, este sa fie facute prin intermediul unor asociatii inregistrate legal, a caror activitate poate fi verificata fara prea mare efort. In acest fel poti avea siguranta ca banii tai s-au dus acolo unde trebuie si au fost folositi cu cap.

Poti alege sa faci donatii in produse, dar si aici este important sa tii cont de niste aspecte. Sunt unii oameni care confunda donatiile cu eliberarea casei de resturi de care nu mai au nevoie. Daca vrei sa faci o fapta buna, nu pune in sacul cu donatii pentru copiii saraci haine rupte sau patate, incaltaminte deteriorata sau jucarii murdare sau incomplete. Nimic din toate acestea nu-i vor aduce o bucurie vreunui copil, oricat ti-ar placea tie sa crezi ca e mai bine sa primeasca ceva, decat nimic.

Haine curate si fara urme de uzura, incaltaminte – la fel, jucarii sau jocuri intregi si curate, carti fara pagini lipsa sau mazgalite, toate acestea pot fi insa donatii extrem de potrivite pentru copiii din familii defavorizate.

Citeste continuarea pe Life.ro.

Foto: Unsplash.com.