26 mai: Eclipsa totala de Luna in Sagetator, un eveniment rar ce ne aduce iluminare si vindecare

1
De Cristina Tudor
23 mai 2021

Este momentul sa ne amintim ca finalurile sunt dificile, insa totul este ciclic: o incheiere are intotdeauna un nou inceput.

Avem ocazia sa vindecam durerea si sa o luam de la capat pe un drum pe care Universul ne va insoti la fiecare pas.

Eclipsa totala de Luna in Sagetator de pe 26 mai este un eveniment astrologic foarte rar. Luna straluceste mai puternic ca niciodata pe cerul noptii, schimbandu-si nuanta intr-un rosu puternic pe masura ce se eclipseaza de umbra Pamantului.

Ce este o eclipsa?

Eclipsele sunt evenimente cosmice dinamice care activeaza nodurile lunare. Luna taie planul eclipticii. Cele mai inalte si cele mai joase puncte ale orbitei corespund cu nodurile lunare, care apar in hartile noastre natale ca noduri sudice si noduri nordice. Daca o Luna noua sau o Luna plina se produce in dreptul unui astfel de nod, rezulta o eclipsa pentru ca in aceasta situatie Luna, Pamantul si Soarele sunt aliniate in planul eclipticii.

Potrivit Wikipedia, pentru ca orbita Lunii este inclinata doar cu circa 5° fata de ecliptica, iar Soarele este mereu foarte aproape de ecliptica, eclipsele au intotdeauna loc pe sau langa ea. Datorita inclinatiei orbitei Lunii, eclipsele nu se petrec la orice conjunctie si opozitie intre Soare si Luna, ci numai cand Luna este aproape de nodul ascendent sau descendent in acelasi timp cu opozitia sau conjunctia. Ecliptica este numita astfel, deoarece astronomii din Antichitate au notat ca eclipsele au loc numai atunci cand Luna o traverseaza.

Nodurile sudice si nodurile nordice, adeseae denumite nodurile destinului, simbolizeaza trecutul si viitorul nostru – calea noastra karmica. In consecinta, eclipsele activeaza aceste noduri in hartile noaste natale, iluminandu-ne destinul.

Citeste continuarea pe Kudika.ro.

Foto: Getty Images.