Gwyneth Paltrow spune ca a-si creste copiii impreuna cu fostul sot nu e asa usor precum pare

1
De Maria Constantin
29 sept. 2020

Actrita a vorbit despre felul in care ea si fostul sot colaboreaza pentru a-si creste copiii si despre provocarile pe care le ridica aceasta misiune.

Pentru aproape toti fostii parteneri care au copii, cresterea acestora impreuna este o provocare presarata cu suisuri si coborasuri. Gwyneth Paltrow si Chris Martin sunt in aceeasi situatie, scrie People.

Actrita a discutat in episodul de marti al emisiunii „The Drew Barrymore Show” despre cum reusesc ea si fostul sau sot, care au divortat in 2016, dupa 12 ani de casnicie, sa ramana apropiati, in interesul fiului, Moses, in varsta de 14 ani, si al fiicei lor, Apple (16 ani).

„Avem si noi zile bune si zile mai proaste”

„E ca si cum pui capat unei casnicii, dar tot faci parte din familie. Asa va fi mereu”, a spus actrita in varsta de 47 de ani. „In unele zile nu-i atat de bine cum pare. Avem si noi zile bune si altele mai proaste, dar cred ca avem acelasi scop al unitatii si al dragostei care ne poarta inainte, cu gandul ca ne dorim ceea ce este mai bine pentru copiii nostri”, a adaugat ea.

„Noi avem ideea asta ca, daca ne-am despartit, nu ne mai place deloc de cel pe care l-am iubit, iar acest lucru nu este adevarat”, a completat Paltrow.

Pentru actrita in varsta de 47 de ani, una dintre partile interesante ale acestui proces este ca ea simte intr-un fel ca divortul i-a schimbat viata in bine. „Relatia mea cu Chris este acum mai buna decat era in timpul casniciei, deci cred ca functioneaza”, a explicat ea.

„Imi doream sa nu fie traumatizati copiii”

Paltrow i-a spus lui Drew Barrymore ca s-a simtit norocoasa sa aiba un expert care i-a dat ei si lui Chris un fel de ghid de tipul „cum sa”. „Trebuie sa tineti socoteala exacta, sa stiti ca fiecare relatie este 50/50”, a spus Gwyneth.

„Nu conteaza ce credeti, unde credeti ca ati dat gres sau cat de rau percepeti ceea ce face celalalt sau orice altceva ar fi. Daca esti suficient de curajos sa-ti asumi responsabilitatea pentru partea ta si sa te uiti la povara ta, la trauma ta si la cum o prezinti lumii si in relatia ta, atunci chiar poti ajunge undeva, ai ceva de invatat, ceva de vindecat. Asa il tii pe celalalt in aceasta sfera de umanitate. Toti avem parti bune si parti rele. Nu este ceva binar – de alb si negru – suntem intr-o zona gri. Incercam sa dam tot ce e mai bun”, a continuat ea.

„Imi doaream foarte mult sa nu fie traumatizati copiii mei, pe cat posibil. Eu si Chris ne-am promis ca ii vom pune mereu pe ei pe primul loc si e mai greu decat pare, pentru ca uneori nu vrei sa fii cu omul de care ai divortat. Dar daca ai promis ca vei avea o cina in familie, atunci asta faci. Si tragi aer adanc in piept si te uiti la cel din fata ta, si-ti amintesti pactul, si zambesti, te distrezi… te dedici din nou acestei noi relatii pe care incerci sa o intretii”, a marturisit vedeta.

„Nu ne-am mai regasit niciodata pe acelasi drum”

Intr-un eseu publicat luna trecuta de editia britanica a revistei Vogue, Gwyneth Paltrow a scris despre sfarsitul mariajului ei cu Chris Martin. Ea a povestit despre momentul in care si-a dat seama ca acesta s-a terminat si despre valul de critici pe care l-a starnit celebrul concept de „despartire constienta”, pe care l-au invatat de la terapeutul de cuplu, precum si despre modul in care divortul i-a afectat pe copiii lor.

Momentul in care Gwyneth Paltrow a inteles ca mariajul ei cu Chris Martin s-a terminat

„Ne doream cu disperare sa nu-i facem sa sufere pe copiii nostri. Nu doream sa ne pierdem familia. Intrebarile, ambele filosofice si tactice, pareau impenetrabile: Unde si cum dormim, ce le spunem copiilor?”, a scris ea.

Paltrow a scris ca si-a imaginat toate scenariile posibile pentru a evita sa raspunda la ele. „Dar intr-o zi, in ciuda tuturor eforturilor noastre, am descoperit ca eram la o raspantie de drumuri. Nu ne-am mai regasit niciodata pe acelasi drum”, a scris vedeta.

Foto: Instagram/Gwyneth Paltrow