Horoscop: Influenta planetelor in astrologie

1
De Cristina Tudor
11 apr. 2019

Configuratia specifica a soarelui, a lunii si a planetelor in zodiacul zilei in care te-ai nascut, precum si miscarile de tranzit ale acestora de-a lungul boltei ceresti in trecut, prezent si viitor au o mare influenta in astrologie.

La momentul nasterii, fiecare planeta din sistemul solar, alaturi de Soare si de Luna, au ocupat o pozitie caracteristica, reprezentata in astrograma personala in cadrul caselor astrologice.

Pozitiile planetelor sunt relative, se schimba pe masura ce efectueaza miscarile de tranzit de-a lungul boltei ceresti si formeaza in astrograma diverse unghiuri si aspecte in continua schimbare. Configuratiile lor specifice, localizarile si marimea au influente pozitive sau negative asupra intregii omeniri.

In astrologie, planetele sunt subimpartite in doua categorii: planete personale si planete transpersonale.

Planetele personale sunt considerate a fi: SoareleLunaMercurVenus si Marte. Acestea sunt considerate a fi planete rapide, intrucat le ia putin timp sa strabata cercul Zodiacal (minimum 28 de zile pentru Luna, maximum un an si 220 de zile pentru Marte). Pe masura ce trec de la un semn zodiacal la altul, isi elibereaza energiile intr-un mod diferit pentru fiecare persoana.

Planetele transpersonale sunt mai lente si necesita intre 12 si 249 de ani pentru a strabate intreg Zodiacul. Din acest motiv, mai sunt denumite planete colective, cu exceptia lui Jupiter si Saturn, care sunt ceva mai rapide decat restul. Acestea sunt UranusNeptun si Pluto. Planetele colective raman intr-un semn zodiacal pentru mai multi ani la rand, iar energiile lor influenteaza una sau mai multe generatii si au o influenta mult mai mica la nivelul personalitatii individuale.

Desi se considera ca planetele domina anumite semne zodiacale, toate influenteaza intr-o oarecare masura fiecare zodie in parte. Este de ajuns sa ne gandim la modul in care Luna influenteaza mareele, starea de spirit, ori felul in care ne simtim atunci cand este o zi frumoasa, cu soarele stralucind pe cer, versus o zi mohorata si innorata.

In astrologie exista forte puternice care influenteaza Universul, comparabile ca insemnatate cu forta gravitatiei, dar pe care inca nu am reusit sa le intelegem pe deplin.

Citeste continuarea pe Kudika.ro.

Foto: Shutterstock.com.