Kenya, noua destinatie de vacanta preferata a romanilor? De ce este aceasta tara fascinanta?

1
De Teodora Tirca
25 mart. 2021

Sunt ani de zile de cand romanii au prins gustul vacantelor exotice, insa in ultimele luni conturile de Instagram parca s-au umplut de fotografii din tarile africane.

Printre ele, de departe straluceste Kenya, ca destinatie de vacanta favorita. Astfel, nu putem sa nu ne intrebam cu ce ii vrajeste aceasta tara pe turisti si de ce este in topul dorintelor pentru viitoarele vacante.

Kenya reprezinta una dintre cele mai uimitoare destinatii de vacanta din lume deoarece ofera pasionatilor de calatorii extrem de multe experiente intr-un singur concediu. De la plaje cu nisip alb si apa azur, la experienta de neegalat in mijlocul salbaticiei si pana la contactul cu culturile africane, toate pot fi atinse intr-o vacanta in Kenya. Aici ai parte atat de paduri tropicale, savana si munte, cat si de nenumarate cascade, maretia oceanului si cele mai diverse localitati asezate in drumul tau pentru a contribui pe deplin la crearea celei mai interesante experiente pe care multi o traiesc o singura data in viata.

Iata cele mai importante motive pentru care Kenya a devenit destinatia preferata de vacanta a romanilor si nu numai:

De ce sa mergi in vacanta in Kenya? Pentru oamenii care o locuiesc si cultura lor

Kenya are aproximativ 42 de comunitati etnice raspandite in intreaga tara. Fiecare are un limbaj si o experienta culturala diferite. Unul dintre aceste triburi este Maasai, care sunt cunoscuti la nivel international datorita faptului ca locuiesc in principal langa parcuri nationale si au obiceiuri, cultura si un stil vestimentar foarte distincte.

Poti observa aproape intotdeauna un Maasai in „shuka” lui rosu aprins, care este infasurat in jurul corpului, sandalele unice facute din anvelope vechi si bijuterii cu margele multicolore care le atarna pe gat si in urechi. In trecut, oamenii Maasai aveau o reputatie de temut ca razboinici. Pe atunci, unul dintre obiceiurile cu care se mandreau era acela al uciderii leilor de catre cei mai tineri dintre ei, in momentul in care trebuiau sa fie recunoscuti ca barbati, iar actul de cruzime reprezenta afirmarea vitejiei. In prezent printre cei mai mari sustinatori ai protectiei animalelor si conservarii parcurilor de animale.

Citeste continuarea pe Life.ro.

Foto: Unsplash.com.