10 locatii in care s-a filmat Star Wars, pe care le poti vizita

1
De Teodora Tirca
27 iul. 2021

Franciza Star Wars se imbogateste in fiecare an cu noi si noi aventuri: de la simpaticul Baby Yoda din serialul „The Mandalorian” produs de Disney+, la eroii rebeli din „Star Wars: Rise of the Resistance”.

Asa ca, pentru cei mai aventurosi fani, va invitam sa calatoriti acolo unde au fost filmate momentele voastre preferate.

Ajungem in desertul Jedha sau la cina din casa copilariei lui Luke Skywalker si traversam toata lumea, din Iordania pana in Anglia, Bolivia, Islanda pana in Tunisia. Forta fie cu voi!

Desertul Wadi Rum, Iordania

Un film Star Wars parca nu este complet fara un desert. Asa ca daca ajungeti in Iordania, trebuie sa mergeti neaparat in Wadi Rum – locatie folosita in „The Rise of Skywalker”. De asemenea, aceast loc supranumit si Valea Lunii a fost folosit si ca luna din Jedha in „Rogue One”. De altfel, Wadi Rum este o locatie frecvent aleasa de catre producatorii de filme, aici a fost pe Marte si Matt Damon in „The Martian”.

Puzzlewood, Gloucestershire, Marea Britanie

Poteci ratacite. Stanci musuroase. Arbori rasuciti. Nu este de mirare ca Puzzlewood, care se afla in Padurea Dean din Tara Galilor, a fost ales pentru Star Wars. De altfel, aici s-a filmat si „Merlin” sau „Doctor Who”. Dar „Star Wars: The Force Awakens” a fost filmul care a pus intr-adevar Puzzlewood pe harta calatoriei. Aici, in padurile din imprejurimile Takodana, Rey il intalneste pe Kylo Ren.

La Grande Dune, in apropiere de Nefta, Tunisia

Va mai amintiti igloul lui Luke? Ei bine, acesta a fost filmat la aproximativ 300 de kilometri distanta de lacul de sare uscat din Chott El Jerid. Puteti ajunge cu masina folosind coordonatele GPS 33° 50’34.42″ N, 7° 46’44.48″ E.

Craterele din jur au fost create ulterior pentru a da iluzia de casa subterana. Igloul din filmul din 1977 a fost demontat si reconstruit pentru „Atacul clonelor” si ulterior restaurat de un fan.

Iar locurile folosite in Star Wars nu se opresc aici. In apropiere se afla La Grande Dune, situl Marii Dune. Si la aproximativ 30 de minute de iglou se afla satul Mos Espa, orasul din spatiu in care Anakin a fost descoperit ca un tanar sclav.

Citeste continuarea pe Life.ro.

Foto: Unsplash.com.