5 lucruri pe care nu ti le spun cuplurile care „nu se cearta niciodata”

1
De Irina Constantin
14 sept. 2021

Cu siguranta, si tu cunosti cupluri care nu au niciodata conflicte.

Nu numai ca nu se cearta niciodata in public, dar chiar ei afirma ca nu se cearta deloc nici macar in intimitate. Probabil ca ii invidiezi sau te intrebi cum reusesc aceasta performanta, intr-o lume in care conflictele sunt la ordinea zilei.

Ei, bine, nu iti vom spune ca nu exista cupluri care nu se cearta. Ele chiar exista, insa omit sa mentioneze anumite aspecte mai putin placute. Sau poate chiar nu le constientizeaza!

Ce nu iti spun niciodata cuplurile care nu se cearta: 5 adevaruri crude

1. Ca relatia lor nu este foarte profunda

Nicio relatie nu este perfecta. Indiferent cat de bine se potrivesc doi oameni, intre acestia vor interveni intotdeauna neintelegeri, pareri diferite, emotii complicate si situatii dificile.

Daca doi parteneri nu intampina deloc astfel de contexte, inseamna ca relatiei lor ii lipsesc profunzimea si maturitatea. Pe termen lung, acest lucru ii va impiedica sa evolueze impreuna.

Cum sa incepi un nou capitol de succes in viata ta: 5 idei utile de journaling pentru toamna

2. Ca fac mai multe compromisuri decat si-ar dori si accepta lucruri de neacceptat

Poate ca prietena ta nu se cearta niciodata cu prietenul ei. Totusi, ai intrebat-o vreodata daca este 100% fericita alaturi de el? Lipsa conflictelor poate ascunde, de foarte multe ori, lucruri acceptate tacit, lucruri care deranjeaza, ranesc si se transforma in frustrari uriase daca nu sunt adresate niciodata.

3. Ca nu se simt in siguranta sa isi exprime cu sinceritate toate gandurile si emotiile

Printre motivele pentru care unele cupluri nu se cearta nicodata este si teama de a-si exprima sincer gandurile si sentimentele. Partenerilor le este frica sa spuna ce ii nemultumeste pentru ca, daca ar face-o, ar fi intampinati cu un comportament toxic. Asadar, prefera sa taca si sa pastreze nemultumirile pentru ei, astfel incat sa nu isi „supere” partenerul.

Trucul mental pe care Kristen Bell il foloseste pentru a face fata emotiilor negative

4. Ca aduna frustrari pe masura ce trece timpul

Orice persoana care a facut parte, la un moment dat, dintr-un cuplu, stie ca nemultumirile sunt inevitabile. Fie ca e vorba despre detalii sau probleme majore, ele apar, macar din cand in cand. Atunci cand sunt verbalizate, ele au o sansa de a fi adresate si rezolvate, cu bunavointa celuilalt.

Cand nemultumirile nu sunt exprimate, acestea erodeaza pe interior sufletul partenerului care le simte. Chiar daca nu apare cearta in cuplu pe moment si totul pare roz, pe termen lung persoanele vor acumula o multime de frustrari. Invitabil, acestea vor refula cu putere fix atunci cand se asteapta mai putin, cu sanse destul de mici de reconciliere.

5. Ca admira persoanele care au curaj sa „se certe”

De foarte multe ori, in spatele mandriei de a nu se certa niciodata se ascunde admiratia sincera pentru cei care o fac. Da, ai auzit bine! Chiar daca unele cupluri se lauda ca nu au deloc conflicte, partenerii si-ar dori, in secret, sa fie suficient de curajosi incat sa treaca prin certuri, sa le rezolve si sa isi vada relatia crescand si evoluand.

Asadar, nu crede ca fericirea este rezervata pentru acele cupluri care nu se cearta deloc. Din contra, cele care trec prin conflicte vor deveni din ce in ce mai puternice si mai echilibrate!

Foto: Pexels.com