Marte a intrat in zodia Berbec. Cum iti influenteaza viata pana in ianuarie 2021

1
De Denisa Toma
2 iul. 2020

Pe 27 iunie, Marte a intrat in zodia Berbec, semnul pe care il guverneaza. Din cauza perioadei retrograde din acest an, Marte va ramane in Berbec pana pe 6 ianuarie 2021.

In astrologie, Marte reprezinta pasiunea, ambitia, motivatia, dorinta de actiune, capacitate de a lua decizii si masculinitatea. Desi avem cu totii aceste tipuri de energie in interiorul nostru, cei care au mai multa energie masculina in astrograma lor vor resimti acest tranzit mai puternic.

Marte este planeta care ne ajuta sa ne transformam visurile in realitate. Este acea forta care ne indeamna sa actionam. Insa influenta sa este afectata in functie de zodia in care se afla.

Pana pe 27 iunie Marte s-a aflat in zodia Pesti, o tranzitie care provoaca o perioada de confuzie. Marte reprezinta masculinitatea si actiunea, in timp ce zodia Pesti este un semn feminin, inclinat catre visare, fantezie si spiritualitate. Iar toate acestea inseamna ca in timpul unui astfel de aspect nu reusim sa punem prea multe planuri in practica.

Marte in Berbec ne ofera mai multa energie

Totul se schimba odata cu intrarea lui Marte in Berbec, semnul pe care il guverneaza. Este un tranzit care pune cel mai bine in valoare energia planetei Marte, ceea ce inseamna ca vom vedea mai clar ce dorim sa obtinem si ce trebuie sa facem pentru a obtine ceea ce ne dorim. Insa pe durata acestui tranzit neobisnuit de lung vom avea parte si de cateva piedici si hopuri pe care trebuie sa le depasim.

De pe 27 iunie si pana pe 9 septembrie, cat timp Marte va avea o miscare directa in Berbec, vom avea o viziune mai clara asupra a ceea ce dorim sa construim in vietile noastre.

Marte in Berbec iti da senzatia ca te trezesti la viata dupa o lunga perioada de somnolenta si amortire. Iti va creste nivelul de energie si te va face sa simti ca treci de la o stare de confuzie la una de claritate, ce te indeamna sa fii clar, direct si uneori conflictual sau chiar agresiv. Pentru ca Berbecul este primul semn al zodiacului, acest tranzit pune accent pe individualitate, independenta si ego. Simtim nevoia sa ne manifestam si sa ne impunem propriile viziuni.

Marte in Berbec pune accent pe individualitate

Este o perioada buna in care sa incepi un program de exercitii fizice, antrenament sau sa participi la o competitie sportiva, astfel incat sa profiti la maximum de toata aceasta energie pe care o vei avea. De fapt, daca nu gasesti o forma fizica de a elibera aceasta energie, te poti confrunta cu o stare de neliniste, nervozitate si rabufniri necontrolate.

In afara faptului ca te face sa fii activa, Marte in Berbec te indeamna sa fii directa cand vine vorba de propriile tale limite si increzatoare cand iti spui punctul de vedere sau iti sustii cauzele. Un pericol al acestui aspect este faptul ca neintelegerile pot escalada catre agresivitate si chiar violenta din cauza energiei masculine amplificate. Este o influenta care are un impact puternic si asupra societatii. Putem observa o agravare a violentelor de strada si a protestelor care au debutat deja in unele tari. La nivel personal, impulsivitatea trebuie tinuta sub control in aceasta perioada, chiar daca pare dificil.

Marte in Berbec inseamna in acelasi timp si curajul de a incepe proiecte noi, la care ai visat mult timp. Insa nerabdarea si frustrarea aduse de acest tranzit ar putea insemna ca entuziasmul initial se pierde rapid, inainte de a putea obtine rezultatele dorite.

In perioada 10 septembrie – 24 noiembrie 2020, Marte va fi retrograd in Berbec

La fel ca in cazul tuturor perioadelor de retrogradare, aceasta etapa ne indeamna la introspectie si ne cere sa incetinim ritmul. Va trebui sa reevaluezi proiectele asupra carora te concentrezi, modul in care te impui si felul in care iti urmezi telurile. Viziunea clara pe care ai avut-o cat timp Marte a fost direct va deveni confuza si ambigua, ducand la nesiguranta si la scaderea increderii. Este posibil sa eziti si sa-ti pui la indoiala intuitia.

Marte va forma aspecte dificile cu Jupiter, Pluto si Saturn, planetele externe care au influentat deja puternic acest an pana in prezent. Aceste aspecte ne indeamna sa ne controlam energia si sa ne gandim bine inainte de a lua decizii pripite, impulsive.

Foto: Unsplash.com