Met Gala 2019, cea mai extravaganta gala de pana acum

met gala 2019
1
De Alice Moisescu
2 nov. 2018

Nu mai exista niciun fel de dubiu: Met Gala este oficial cel mai spectaculos eveniment din punct de vedere stilistic.

Desigur, majoritatea aparitiilor de pe covorul rosu sunt extrem de studiate, insa look-urile pentru gala organizata de Metropolitan Museum of Art’s Institute din New York sunt de-a dreptul fascinante.

Si asta doar datorita tematicilor cat se poate de inspirate, alese meticulos, si al atentiei la detalii, desigur.

Editia din 2019 se anunta a fi cea mai extravaganta de departe, iar celebritatile ce vor pasi pe covorul rosu vor avea grija sa se pregateasca din timp pentru eveniment.

Evenimentul se va concentra pe o expozitie artistica, urmata apoi de o petrecere opulenta si extrem de mediatizata.

Met Gala 2019

Editia anului urmator si-a ales deja atat tema pentru expozitie, cat si conceptul petrecerii, iar acesta poarta numele de ”Camp: Notes on Fashion”.

Inspiratia vine chiar din literatura si anume de la un eseu pe care Susan Sontag l-a publicat in 1964, ”Notes on camp”, unde ”camp” sugereaza moda exagerata.

In cele scrise de ea, Susan descrie un stil ostentativ si exagerat, adesea dus la extrem, care starneste amuzament si ironie, deopotriva, dar care nu duce lipsa unui aer, sofisticat, opulent.

Ce inseamna acest lucru mai exact?

Ei bine… anul 2019 va fi despre celebrarea exagerarii, despre depasirea normelor si despre un spirit cat mai ludic cu putinta.

Met Gala reprezinta o reflexie a culturii contemporane si tocmai de aceea adreseaza teme cu o incarcatura aparte: religie, societate, traditii.

Rapiditatea cu care informatia se consuma astazi, ritmul alert in care procesam informatia si faptul ca un lucru ne poate atrage atentia pentru doar cateva secunde in mediul online, ca mai apoi sa dispara… toate acestea sunt motive pentru care nefirescul castiga in fata normalitatii.

Socul vizual are infinit mai multe sanse de reusita, iar noi vom vedea acest lucru pus in practica la urmatoarea editie de Met Gala.

Andrew Bolton, curatorul Institutului de Costume marturiseste ca expozitia va expune 175 de piese, adresate atat femeilor, cat si barbatilor, iar apoi se va imparti in doua sectiuni: prima va pune accentul pe originile ”camp-ului”, iar cea de-a doua pe modul in care creatorii de moda contemporani s-au folosit de aceste ironii si exagerari in cadrul colectiilor lor.

Vor fi prezente creatii semnate de: Demna Gvasalia, John Galliano, Jean Paul Gaultier, Thierry Mugler, Franco Moschino, Vivienne Westwood, Gianni si Donatella Versace.

Gazdele evenimentului vor fi Lady Gaga si Harry Styles…

… dar si Serena Williams si Alessandro Michele, directorul creativ Gucci, brand-ul care sponsorizeaza intregul eveniment.

De mentionat faptul ca scopul Met Gala a fost si va fi mereu unul caritabil, iar banii care se strang in urma acestui eveniment sunt investiti in muzeu. De pilda, anul trecut s-au strans peste 13,6 milioane de dolari.

De la extravanta petrecere nu va lipsi nici redactorul-sef Vogue SUA, Anna Wintour, cea care prezideaza inca din 1995.

Covorul rosu de la eveniment se transforma intr-un podium de moda, iar invitatii trebuie sa dea dovada de originalitate, creativitate si inventivitate pentru a face parte din acest concept atat de inedit!

Noi ce putem spune? Abia asteptam evenimentul!

Foto: Getty Images