O alta femeie candideaza pentru Casa Alba, iata de ce ne place de ea atat de mult!

1
De Maria Dima
3 oct. 2019

Elizabeth Warren nu este singura femeie care candideaza pentru Casa Alba, dar este cea care ne-a atras atentia prin energia, planul si spiritul ei de neoprit in cursa pentru a deveni prima femeie presedinte din istoria SUA.

Elizabeth Warren si-a anuntat candidatura spunand ca “fiecare persoana trebuie sa poata munci, sa i se aplice acelasi set de reguli si sa aiba posibilitatea de a avea grija de el si de cei dragi lui”. Pentru asta lupta si de asta s-a inscris in cursa prezindentiala. Admirabil, nu? Mai ales daca ne gandim ca are deja 70 de ani si nicio dorinta de a incetini lucurile, ci dimpotriva.

Numarul sustinatorilor sai a crescut consistent si serios inca de la inceput, iar asta nu se poate spune despre orice candidat.

De ce ne place atat de mult de ea?

Ce stim deja?

  • Este Senator
  • Este casatorita si are 2 copii
  • A fost profesor de Drept la Harvard
  • A fost consultant pentru Obama pe chestiuni financiare

Pe langa asta…

 • Are un plan si un mesaj bine conturate

Nici nu are sens sa facem o parelela cu figurile politice de la noi din tara, asa ca ne rezumam la alegerile americane. Nici acolo situatia nu e roz, insa ea poate sa-ti spuna in 30 secunde de ce candideaza si ce vrea sa faca daca va castiga.

Toate problemele sunt combatute de un plan, de unde si glumitele cu “Warren’s got a plan for that”.

 • Viziune de Robin Hood

Ea are un plan detaliat pentru a sustine ingrijirea copiilor, problemele locative, creditele studentesti, joburile green si cate si mai cate. Toate acestea pot fi sustinute intern, prin adaugarea unei taxe ce-i vizeaza doar pe cei mai instariti dintre cetateni. Astfel, taxa pe avere ar duce la strangerea unui buget de $3.8 trillioane in 10 ani. Ideal, nu?

Am lansat Woman4Women, noul meu program de mentoring pentru femei

 • Este constanta si serioasa

Iar asta e ca o briza de aer proaspat in lumea poltica a Americii, care a fost profund zdruncinata de un personaj atat de vulcanic si toxic ca Trump. E clar ca dupa asa un individ, iti e foarte greu sa crezi niste promisiuni spuse in campanii.

Insa Elizabeth Warren are aceleasi raspunsuri de fiecare data, nu se abate de la drumul ei. Poate sloganul ei (Dream Big, Fight Hard) nu e unul atat de sexy precum cel avut de Barak Obama, care a pus accentul pe schimbare – “Yes, we can”, sau ca al lui Trump – care voia sa faca America “misto” din nou, dar e consistent, practic si chiar raspunde unor nevoi acute.

Cele mai puternice femei sunt femeile sensibile

 • Se poate raporta la orice om, indiferent de statut

Spre deosebire de actualul presedinte ce face parte din cei 1% din cetatenii privilegiati ai tarii pe care o conduce, Elizabeth Warren vine dintr-o familie cu venituri medii care s-a confruntat cu greutati financiare. La 13 ani lucra ca ospatar.

Experienta sa de viata o ajuta sa relationeze usor si, mai mult decat atat, sa inteleaga oameni de toate varstele si din toate paturile sociale. Conexiunea cu cei din jur e naturala, ea vorbeste cu oricine, se opreste pentru poze si pentru explicatii.

 • Sustine dezvoltarea femeilor si incepe cu cele tinere

Nu face mare caz pe treaba asta cu o “femeie la Casa Alba”. Pentru toata lumea e deja evident ca este femeie si candideaza, asa ca mesajele sale nu sunt dictate de sexul in cauza. Nu sunt nici mai lejere, nici mai dragute sau mai frumos ambalate doar pentru ca le spune o femeie.

Femei extraordinare care schimba Romania

Insa de cate ori intalneste o sustinatoare micuta, o pune sa “jure pe rosu”, cum am zice noi, si sa spuna ca si ea poate sa faca orice vrea cand o sa fie mare. Ii zice apoi ca ea vrea sa ajunga presedinte, pentru ca asta fac fetele (puternice). Ce exemplu mai bun poti sa lasi in urma ta decat sentimentul ca se poate?

Foto: Instagram/Elizabeth Warren